Δίδυμα ήρθαν στον κόσμο από έμβρυα που καταψύχθηκαν πριν από 30 χρόνια - το ζευγάρι έχει άλλα 4 παιδιά (φωτό)

Γονείς υποδέχτηκαν δίδυμα, από έμβρυα που καταψύχθηκαν το 1992!

Ένα ζευγάρι καλωσόρισε δίδυμα που γεννήθηκαν από τα πιο μακρόβια κατεψυγμένα έμβρυα που έχουν ποτέ οδηγήσει σε ζωντανή γέννηση.

Τα δίδυμα Lydia και Timothy Ridgeway γεννήθηκαν στις 31 Οκτωβρίου στο Όρεγκον από έμβρυα που είχαν καταψυχθεί στις 22 Απριλίου 1992.

Για σχεδόν 30 χρόνια, τα έμβρυα φυλάσσονταν σε ένα εργαστήριο γονιμότητας της Δυτικής Ακτής μέχρι το 2007, όταν το ανώνυμο παντρεμένο ζευγάρι που δημιούργησε τα έμβρυα τα δώρισε στο Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων (NEDC) στο Knoxville του Tennessee.

<p>Rachel and Philip Ridgeway welcome twins born from longest-frozen embryos </p>

(Courtesy of National Embryo Donation Center)

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί επίσης από το κέντρο με έδρα το Knoxville το 2020, όταν ένα μωρό είχε γεννηθεί από ένα έμβρυο 27 ετών και η αδελφή του είχε γεννηθεί από ένα έμβρυο που είχε καταψυχθεί για 24 χρόνια.

Το NEDC είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος χρησιμοποιεί μια ιατρική διαδικασία γνωστή ως δωρεά εμβρύων.

Η διαδικασία αυτή συμβαίνει όταν ένα ζευγάρι που χρησιμοποιεί εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) έχει δημιουργήσει περισσότερα έμβρυα (γονιμοποιημένα ωάρια) από όσα χρειάζεται.

Τα επιπλέον έμβρυα μπορούν είτε να κρυοσυντηρηθούν (καταψυχθούν) για μελλοντική χρήση, είτε να δωριστούν για έρευνα, είτε να δωριστούν σε άτομα που επιθυμούν να βιώσουν την εμπειρία της εγκυμοσύνης και της γέννησης ενός παιδιού, αναφέρει το independent

Η Rachel και ο Philip Ridgeway ήταν μόλις τριών και πέντε ετών, αντίστοιχα, όταν έγινε η σύλληψη των διδύμων τους, από ένα ανώνυμο παντρεμένο ζευγάρι με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Ο σύζυγος ήταν 50 ετών και η δότρια ωαρίων.34.  

<p>Twins Lydia and Timothy Ridgeway were born on 31 October, 2022 from embryos that were frozen in 1992</p>

(Courtesy of National Embryo Donation Center)

Όταν οι Ρίτζγουεϊ ξεκίνησαν το ταξίδι τους για να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά, συμβουλεύτηκαν το κέντρο στο Νόξβιλ του Τενεσί.

«Ποτέ δεν είχαμε στο μυαλό μας συγκεκριμένο αριθμό παιδιών που θα θέλαμε να αποκτήσουμε», εξηγεί ο Φίλιπ. «Πάντα σκεφτόμασταν ότι θα έχουμε όσα θέλει να μας δώσει ο Θεός και όταν ακούσαμε για την υιοθεσία εμβρύων, σκεφτήκαμε ότι είναι κάτι που θα θέλαμε να κάνουμε».

Τα πέντε έμβρυα αποψύχθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου και τα τρία ήταν βιώσιμα, σύμφωνα με το CNN. Η Ρέιτσελ επέλεξε να κυοφορήσει και τα τρία, είπε.

«Μόλις μου έδειξες μια φωτογραφία των τριών παιδιών μου», θυμήθηκε. «Πρέπει να τα αποκτήσω όλα».

<p>Lydia was born at five pounds, 11 ounces, and Timothy was six pounds, seven ounces</p>

(Courtesy of National Embryo Donation Center)

Ωστόσο, μόνο δύο από τα έμβρυα μεταφέρθηκαν με επιτυχία. Σύμφωνα με μελέτες, περίπου το 25% έως 40% των κατεψυγμένων εμβρύων καταλήγουν σε γέννηση.

Οι Ridgeways έχουν άλλα τέσσερα παιδιά - ηλικίας οκτώ, έξι, τριών και σχεδόν δύο ετών. 

Τα δίδυμα Λίντια και Τίμοθι, περίπου 2,5 κιλά το καθένα, ήρθαν επισήμως στον κόσμο - μετά από περίπου 30 χρόνια προετοιμασίας και κατέρριψαν το προηγούμενο ρεκόρ για τα παλαιότερα έμβρυα που κατέληξαν σε γέννηση.

Ο Φίλιπ είπε: "Κατά μία έννοια, είναι τα μεγαλύτερα παιδιά μας, παρόλο που είναι τα μικρότερα". 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ