Κολομβία: Συντριβή αεροσκάφους σε σπίτι στο Μεντεγίν – Νεκροί και οι 8 επιβαίνοντες Δείτε βίντεο

Ένα μικρό αεροσκάφος συνετρίβη σε συνοικία της πόλης Μεντεγίν, στη βορειοδυτική Κολομβία, παρασύροντας στον θάνατο τους οκτώ επιβαίνοντες σε αυτό.

Το αεροσκάφος έπεσε σε σπίτι, του οποίου ο τελευταίος όροφος καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Σε άλλο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται πυκνός μαύρος καπνός να υψώνεται πάνω από τα σπίτια, ενώ ακούγονται οι σειρήνες των πυροσβεστικών οχημάτων και των ασθενοφόρων που σπεύδουν στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές το αεροπλάνο μετέφερε 6 επιβάτες και 2 μέλη πληρώματος.

«Σημειώθηκε αεροπορικό δυστύχημα στη συνοικία Μπελέν Ροζάλες», αναφέρει ο δήμαρχος του Μεντεγίν σε ανάρτησή του στο Twitter. «Έχουν κινητοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα μέσα της τοπικής αρχής για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κιντέρο, πρόκειται για ένα δικινητήριο Piper που εκτελούσε πτήση μεταξύ του Μεντεγίν και της πόλης Πιζάρο στην επαρχία Τσόκο. Ο πιλότος ανέφερε μηχανική βλάβη αμέσως μετά την απογείωση και δεν επέστρεψε στο «Olaya Herrera», ένα από τα δύο αεροδρόμια της πόλης Μεντεγίν.

Ανακοίνωση με τις αντίστοιχες πληροφορίες εξέδωσε και το αεροδρόμιο «Olaya Herrera».

Τέσσερα μηχανήματα με 15 μονάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Μεντεγίν βρίσκονται στο Belén Rosales, όπου έπεσε το αεροπλάνο. Στο σημείο βρίσκονται και πυροσβέστες της αεροναυπηγικής.

Στο σημείο βρίσκεται και ο δήμαρχος της περιοχής Daniel Quintero.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται πυκνός μαύρος καπνός να υψώνεται πάνω από τα σπίτια, ενώ ακούγονται οι σειρήνες των πυροσβεστικών οχημάτων και των ασθενοφόρων που σπεύδουν στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους.

Πρωτεύουσα της ορεινής επαρχίας της Αντιοχείας, το Μεντεγίν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας και βρίσκεται στην καρδιά της κοιλάδας Αμπουρά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ