Γιάννης Λουκάκος: Συνταγή για σπαγγέτι καρμπονάρα - μια αυθεντική ιταλική μακαρονάδα στο πιάτο σας (βίντεο)

Φτιάξτε την καλύτερη καρμπονάρα με την συνταγή του Γιάννη Λουκάκο και εντυπωσιάστε τους όλους!

ΥΛΙΚΑ

Για τα σπαγγέτι καρμπονάρα

  • 125 γρ. πανσέτα αλλαντικό, σε μέτριο ζουλιέν
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 125 γρ. guanciale, σε μέτριο ζουλιέν
  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 6 κρόκους αυγού
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη ή πεκορίνο ρομάνο ή μείγμα αυτών
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • παρμεζάνα, τριμμένη για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα σπαγγέτι καρμπονάρα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την πανσέτα και το guanciale και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αποβάλουν το λίπος τους και να αρχίσουν να καραμελώνουν. Αφαιρούμε από τη φωτιά και διατηρούμε στην άκρη. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε καλά αλατισμένο νερό.

Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα μαζί με τους κρόκους μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε 100 γρ. από το νερό των ζυμαρικών μέσα στο μείγμα της παρμεζάνας και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κρατάμε λίγο από το μείγμα με την πανσέτα για το τελείωμα του πιάτου.

Στο μείγμα της παρμεζάνας προσθέτουμε το μείγμα με την πανσέτα και ανακατεύουμε. Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα επαναφέρουμε στην ίδια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, σιγά-σιγά μέσα στα σπαγγέτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο ρομάνο ή μείγμα των δύο τυριών.

Tip

Αν δεν βρίσκετε πανσέτα ή guanciale μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπέικον γνωρίζοντας όμως πως αλλάζει η γεύση αρκετά από την αυθεντική καθώς κανένα από τα δύο αλλαντικά της συνταγής δεν είναι καπνιστά όπως το μπέικον.

Who is Who

 

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ