Ο Σπύρος Σούλης μας παρουσιάζει την πιο παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για όλο το σπίτι - Πάρτε ιδέες

Yπέροχες ιδέες, για να μπείτε σε γιορτινό κλίμα... 

Ο στολισμός στις γιορτές δεν αφορά μόνο στο δέντρο αλλά σε ολόκληρο το σπίτι, καθώς υπάρχουν πολλές εκπληκτικές ιδέες για να μεταφέρετε τα Χριστούγεννα σε όλους σας τους χώρους. 

Δείτε παρακάτω τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσετε παραμυθένιες γωνιές και πανέμορφες συνθέσεις με στολίδια και διακοσμητικά αντικείμενα γεμάτες λάμψη και ζεστασιά σε κάθε σημείο ξεχωριστά. 

Καθιστικό

Τα παράθυρα και οι κουρτίνες είναι από τα σημεία που δεν πρέπει να ξεχνάτε γιατί ακόμα και με ελάχιστα στολίδια μπορούν να κάνουν άκρως εορταστική την ατμόσφαιρα στον χώρο. 

Ο πιο όμορφος τρόπος για να τα στολίσετε είναι να κρεμάσετε από το κουρτινόξυλο μια όμορφη γιρλάντα την οποία μπορείτε να τυλίξετε γύρω γύρω ή ακόμα καλύτερα μπορείτε να την πιάσετε από το κουρτινόξυλο με πλαστικά πιαστράκια, που είναι και ευκολότερο. Αν θέλετε να την κάνετε ακόμα πιο έντονη κρεμάστε με κορδέλες μπάλες, αστέρια ή ξεχωριστά στολίδια και στολίστε την ίδια τη γιρλάντα με μπάλες, κορδέλες και ένα μικρό στεφανάκι.

Tip: Καλό είναι να υπάρχει συμμετρία, δηλαδή όσα στολίδια έχετε από τη μια μεριά ακριβώς τα ίδια κρεμάστε και από την άλλη. 

Επόμενο σημείο που αξίζει να του χαρίσετε λίγη λάμψη παραπάνω είναι η βιβλιοθήκη ή η ραφιέρα. Για να στολίσετε σωστά το έπιπλό σας καλό είναι να αφαιρέσετε από αυτό μερικά από τα διακοσμητικά που ήδη έχετε και να συμπληρώσετε με χριστουγεννιάτικα. Διαφορετικά σε περίπτωση που τα συνδυάσετε όλα μαζί, θα διαπιστώσετε ότι το έπιπλο θα δείχνει ακατάστατο και παραφορτωμένο . 

Προσθέσετε όμορφα χριστουγεννιάτικα κουτιά το ένα δίπλα στο άλλο, το ένα πάνω στο άλλο ή με όποιον τρόπο σας αρέσει. 

Πολύ καλή ιδέα είναι να στολίσετε και με χριστουγεννιάτικο παιχνίδι, με γυάλινη μπάλα και με κλαδιά να βγαίνουν ανάμεσα από βιβλία. 

Μια άλλη πολύ κομψή και φίνα λεπτομέρεια είναι το καρουζέλ και ο ξύλινος στρατιώτης πάνω σε βιβλία ή στην ελεύθερη επιφάνεια ενός ραφιού. 

Στη βιβλιοθήκη και τη ραφιέρα θα δείξουν φανταστικά και τα διακοσμητικά που ανάβουν με μπαταρίες. Το διακριτικό φως δημιουργεί μια ζεστή και πολύ γιορτινή ατμόσφαιρα

Άλλο σημείο ιδανικό για στόλισμα είναι το coffee table και τα μικρότερα τραπεζάκια, γιατί κι αυτά πρέπει να έχουν τη χριστουγεννιάτικη ομορφιά τους. 

Χαρίστε τους λάμψη με έναν όμορφο διακοσμητικό δίσκο και πάνω του τοποθετήστε κηροπήγια, κεριά και άλλα διακοσμητικά. 

Πολύ όμορφη ιδέα είναι να τοποθετήσετε σε ένα μικρό τραπεζάκι μόνο κεριά με ίδιο σχήμα σε διαφορετικά μεγέθη. 

Επίσης μπορείτε να γεμίσετε το ένα τρίτο ενός βάζου με μπάλες, από πάνω να βάλετε χριστουγεννιάτικα κλαδιά και να κρεμάσετε από αυτά χριστουγεννιάτικα στολίδια. 

Αν πάλι είστε από αυτούς που έχουν πάντα γλυκά στο σπίτι, διακοσμήστε με έναν χριστουγεννιάτικο δίσκο σερβιρίσματος και πλαισιώστε τον με στολίδια. 

Μπορείτε επίσης σε οποιοδήποτε τραπεζάκι να πάρετε ένα μικρό στεφανάκι και να τοποθετήσετε μέσα ένα μεγάλο κηροπήγιο με ένα κερί δίπλα του και να το πλαισιώσετε με ένα χριστουγεννιάτικο στοιχείο. 

Ο καναπές είναι ένα ακόμα έπιπλο κατάλληλο για στόλισμα. Επιλέξτε πολύ γιορτινά και χριστουγεννιάτικα χρώματα και μοτίβα σε ριχτάρια και σε μαξιλάρια. Αν πάλι είστε πιο minimal, προτιμήστε ριχτάρια με πιο διακριτικά χρώματα και συνδυάστε τα με κάποια πιο ελαφρά, όχι τόσο έντονα μοτίβα.

Μεγάλη τάση για φέτος στα μαξιλάρια είναι οι γούνες, τα σουέντ υφάσματα και τα βελούδινα υφάσματα. 

Υπνοδωμάτιο

Για τον στολισμό του υπνοδωματίου, επικεντρωθείτε στο κρεβάτι. Τοποθετήστε λίγα διακοσμητικά μαξιλάρια σε συνδυασμό με ένα κουβερλί σε σχήμα runner με χριστουγεννιάτικα μοτίβα. 

Αν έχετε και καρό παπλωματοθήκες και κουβέρτες, είναι η ώρα να τις χρησιμοποιήσετε. Μια πολύ καλή ιδέα για την ημέρα των Χριστουγέννων είναι να τοποθετήσετε στο τελείωμα του κρεβατιού έναν όμορφο δίσκο και μέσα να βάλετε μια χριστουγεννιάτικη γιρλάντα και ένα σετ με τσαγερό και χριστουγεννιάτικες κούπες.

Μπορείτε επίσης να βάλετε μια σειρά από φωτάκια γύρω από το κεφαλάρι για να δημιουργήσετε μια extra χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Για να κάνετε το υπνοδωμάτιο ακόμα πιο ειδυλλιακό και χειμωνιάτικο, προσθέστε ένα όμορφο γούνινο χαλάκι. 

Επίσης μπορείτε να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο αμπραζ, δηλαδή μια χριστουγεννιάτικη δέστρα για την κουρτίνα σας. Τυλίξτε γύρω από αυτή μια γιρλάντα για να την δέσετε. Στολίστε την με λουλούδια αλεξανδρινά ή άλλα χριστουγεννιάτικα, σε συνδυασμό με έναν κόκκινο φιόγκο. 

Εάν έχετε κονσόλα στο υπνοδωμάτιο, στολίστε τη με μια χριστουγεννιάτικη γιρλάντα. Πλέξτε μέσα σε αυτή μια σειρά από λαμπάκια για να την κάνετε πιο λαμπερή και χριστουγεννιάτικη και για να έχετε περισσότερο φωτισμό στο υπνοδωμάτιο.

Αν έχετε τοποθετήσει τη γιρλάντα από πίσω από το κρεβάτι σας τότε μιλάμε για τον απόλυτο χριστουγεννιάτικο στολισμό. 

Μπάνιο

Το μπάνιο δεν θα μπορούσαμε να μείνει έξω από τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Τοποθετήστε ένα χαλάκι γιορτινό και να επιλέξτε πετσέτες χειρός με χριστουγεννιάτικα μοτίβα και γιορτινά χρώματα. 

Σημαντικό tip: Τοποθετήστε έναν στιλάτο δίσκο με άλατα και αρωματικά κεριά για να μεταφέρετε την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στον χώρο σας.

Μπορείτε επίσης αν έχετε μια ξύλινη ή μεταλλική διακοσμητική σκάλα στο μπάνιο να τη μεταμορφώσετε σε χριστουγεννιάτικη, κρεμώντας σε αυτήν τις γιορτινές σας πετσέτες και ό,τι άλλο θέλετε.

Επίσης μπορείτε να κρεμάσετε από αυτή μερικά στολίδια από την έξω μεριά. Και βέβαια εάν έχετε ράφι στο μπάνιο σας, τοποθετήστε πάνω του γυάλες με μπάλες και κλαδιά, μερικές χριστουγεννιάτικες φιγούρες και κεριά.

Εξώπορτα

Χριστούγεννα χωρίς στολισμένη εξώπορτα δεν γίνονται. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τη στολίσετε όμως οι δύο που ακολουθούν είναι άκρως εντυπωσιακοί.

1. Στολισμός με βάση το κόκκκινο. 

Σε μια είσοδο με βάση το κόκκινο χρώμα είναι καταπληκτική ιδέα να τοποθετήσετε έναν oversized, δηλαδή υπερμεγέθη Άγιο Βασίλη. Δεξιά και αριστερά συμπληρώστε με επιδαπέδια φανάρια τα οποία θα δείξουν ακόμα πιο όμορφα αν τα στολίσετε μέσα με χιόνι και μικρά δεντράκια, ταράνδους ή ελαφάκια και ολοκληρώστε με μικρά κόκκινα στεφάνια στην κορυφή τους. Εάν η εξώπορτα σας βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο ή στην είσοδο της πολυκατοικίας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα απόλυτα χριστουγεννιάτικα λουλούδια, που δεν είναι άλλα από τα πανέμορφα, κυκλάμινα και να τα συνδυάσετε και πάλι με χαριτωμένα φανάρια.

Για την πόρτα, η πιο παραδοσιακή και πιο διαχρονική πρόταση είναι το κλασσικό στεφάνι με εντυπωσιακές κόκκινες μπάλες, δεντράκια, αλεξανδρινά και ένα ξύλινο στολίδι στο κέντρο, που θα το κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό και μοναδικό. 

Θυμηθείτε ότι τις περισσότερες φορές δεν φτάνει να αγοράσουμε απλά ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι. Μερικές έξυπνες προσθήκες θα το κάνουν πιο εντυπωσιακό και θα δώσουν μια πιο προσωπική πινελιά στο στόλισμα. Επίσης ένα μικρό πατάκι με χριστουγεννιάτικο θέμα είναι η λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά. 

2. Στολισμός με βάση το μπλε

Η άλλη εκδοχή είναι αντί για στεφάνι να στολίσετε την πόρτα με μια εκπληκτική σύνθεση με γιρλάντα, μπάλες, λουλούδια, κορδέλες και λαμπάκια, αναφέρει ο spirossoulis

Για να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα η λύση στα λαμπάκια είναι να επιλέξετε ηλιακά, τα οποία μπορείτε να τα στολίσετε παντού, στα τζάμια, στο πλάι της πόρτας, πάνω σε φυτά, όπου θέλετε εσείς να δώσετε λίγη λάμψη παραπάνω το βράδυ. 

Πολύ όμορφη ιδέα γύρω από την πόρτα είναι να τοποθετήσετε πάλι χριστουγεννιάτικα φανάρια αλλά πάνω σε φέτες από κορμό δέντρου και να τα πλαισιώσετε με λευκά κυκλάμινα. Όλα αυτά μαζί θα χαρίσουν μια παραμυθένια εικόνα, πολύ χειμωνιάτικη και χριστουγεννιάτικη. 

Τραπεζαρία

Η τραπεζαρία είναι ιδανικό σημείο για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Για να κάνετε τη διαφορά και να εντυπωσιάσετε τους πάντες, δημιουργήστε ένα υπέροχο κεντρικό θέμα. Για αρχή, στρώστε ένα ράνερ runner άκρη σε άκρη του τραπεζιού. Από πάνω τοποθετήστε μια γιρλάντα με λαμπάκια και μια κομψή γυάλα γεμάτη μπάλες στο κέντρο. Στη συνέχεια συμπληρώστε με κηροπήγια σε διαφορετικά μεγέθη σε όλο το μήκος της γιρλάντας και προσθέστε όμορφες διάφανες μπάλες για λίγη ακόμα περισσότερη λάμψη. 

Ολοκληρώστε τη γιορτινή σύνθεση τοποθετώντας γυάλινες φοντανιέρες και βάσεις γλυκών γεμάτες με μελομακάρονα και κουραμπιέδες κατά μήκος του τραπεζιού.

Επίσης κάπου στο σπίτι θα έχετε μια κονσόλα ή ένα μπουφέ. Οι παρακάτω ιδέες είναι ιδανικές γι’αυτό το έπιπλο αλλά και για πάνω από το τζάκι.

  1. Η μία επιλογή είναι να στολίσετε με καρυοθραύστη και επιτραπέζια φανάρια σε διαφορετικά μεγέθη για να δείχνουν πιο ωραία. Φροντίστε  να είναι κοντινά σε χρώμα, να ταιριάζουν δηλαδή μεταξύ τους 
  2. Δεύτερη λύση για να στολίσετε την κονσόλα ή το μπουφέ είναι με έναν χριστουγεννιάτικο δίσκο. Δημιουργήσετε μια σύνθεση με γυάλινες χιονόμπαλες. Βασική προϋπόθεση για να είναι πολύ όμορφη και επιτυχημένη αυτή η σύνθεση είναι να τοποθετείτε πάντα τις ψηλές μπάλες από πίσω και μπροστά τις πιο χαμηλές για να σας να θυμίζει ένα μικρό, υπέροχο χριστουγεννιάτικο χωριό. Πάρτε τρία γυάλινα βάζα σε διαφορετικά μεγέθη. Γεμίστε το ένα τρίτο από αυτά με τεχνητό χιόνι, και τοποθετήστε μέσα μικρά δεντράκια χιονισμένα και μικρούς καρυοθραύστης. 

Αν σκέφτεστε ότι όλα αυτά θα σας κοστίσουν μια περιουσία, κάντε μια επίσκεψη στα Jumbo, γιατί εκεί θα βρείτε τα πιο όμορφα στολίδια στις πιο οικονομικές τιμές.

Σκάλες

Όσοι έχετε σκάλες στο σπίτι μπορείτε να τις κάνετε να μοιάζουν σαν να βγήκαν μέσα από χριστουγεννιάτικο παραμύθι! Κρεμάστε από την κουπαστή πολλά στεφάνια που να κρέμονται σε διαφορετικά μήκη με όμορφες χριστουγεννιάτικες κορδέλες. 

Κουζίνα 

Η κουζίνα τα Χριστούγεννα είναι για πολλούς το αγαπημένο σημείο του σπιτιού. Εάν έχετε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο, εμπνευστείτε από τα εργαλεία και τα σκεύη μαγειρικής για να το στολίσετε. Πλαισίωσε το και με δύο μικρές φιγούρες για να το κάνετε ακόμα πιο όμορφο.

Για να χαρίσετε μια πιο γκλαμ, μια ακόμα πιο φινετσάτη πινελιά, μεταμορφώστε σε χριστουγεννιάτικο το απλό σας σερβίτσιο. Πάρτε δύο στρογγυλά και γιορτινά σουπλά και κάντε layering, δηλαδή στρώσεις με πιάτα: κάτω το μεγάλο και από πάνω το μικρό χριστουγεννιάτικο. Αντί για ποτήρι χρησιμοποιήστε τις χριστουγεννιάτικες κούπες γιατί τώρα στις γιορτές είναι ευκαιρία να τις χαρείτε. Επίσης πολύ σημαντικό εκτός από το τραπέζι στην κουζίνα να διακοσμούμε και να στολίζουμε και τα γύρω γύρω. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ατμόσφαιρα και ο χώρος γίνεται πιο φιλόξενος και πιο γιορτινός. 

Εάν έχετε ανοιχτά ράφια, τότε είναι πολύ ωραία να τα στολίσετε με γιορτινές φιγούρες και να μεταμορφώσετε τα γυάλινα βάζα που έχετε για τη ζάχαρη και τον καφέ σε χριστουγεννιάτικα. Τυλίξτε γύρω από το καθένα λίγο σπάγκο και κολλήστε επάνω ένα μικρό κλαδάκι από έλατο και ή ένα μικρό κουτί.

Τέλος στολίστε το παράθυρο της κουζίνας με ένα όμορφο στεφάνι. Όπως και να το κάνουμε είναι Χριστούγεννα και τα στεφάνια δείχνουν πανέμορφα όπου και να τα βάλουμε μέσα στο σπίτι. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ