Cecilia Blomdahl: Πώς είναι να ζεις με σκοτάδι 24 ώρες το 24ωρο για πολλούς μήνες - Μια γυναίκα εξηγεί (βίντεο)

Στην καρδιά του παγωμένου Αρκτικού Ωκεανού, υπάρχει μια κατοικημένη περιοχή περίπου 2μιση χιλιάδων κατοίκων, η οποία για 2μιση μήνες έχει απόλυτο σκοτάδι. 

Πρόκειται για το αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, που διοικητικά ανήκει στη Νορβηγία και περιλαμβάνει 11 νησιά από τα οποία μόνο τα 3 κατοικούνται.

Καθώς στην περιοχή ζουν αρκετές πολικές αρκούδες, υπάρχει η σύσταση προς τους κατοίκους να έχουν μαζί τους όπλο σε περίπτωση…συνάντησης μαζί τους, ενώ οι έγκυες γυναίκες πρέπει να μεταφερθούν σε κάποια νορβηγική πόλη πριν τον τοκετό ώστε να γεννήσουν εκεί.

 

 

 

 

Ένα από τα πιο μαγευτικά στοιχεία της ζωής σε πολικό κλίμα είναι φυσικά ο καιρός.

Για τους κατοίκους των Σβάλμπαρντ, ο χρόνος χωρίζεται σε τέσσερις μήνες νύχτας -εκ των οποίων οι 2μιση είναι στο απόλυτο σκοτάδι -, τέσσερις μήνες μέρας και ενδιάμεσες περιόδους λυκόφωτος.

H Cecilia Blomdahl είναι μια φωτογράφος και βιντεογράφος, η οποία ζει στo Λονγκγιαρμπιέν τα τελευταία 7 χρόνια.

 

 

Το Λονγκγιαρμπιέν διαθέτει νοσοκομείο, σχολείο, πανεπιστήμιο, κινηματογράφο, ξενοδοχεία και δύο μουσεία, και οι περισσότερες δουλειές που μπορεί να βρει κανείς εκεί αφορούν την εξόρυξη άνθρακα, την έρευνα στη φύση και τον τουρισμό.

Η ίδια ζει σε μια καμπίνα λίγο έξω από τον οικισμό με τον φίλο της και το σκυλάκι τους.

Η ίδια μοιράζεται στιγμιότυπα από την καθημερινότητά της στην πόλη και η ιδιαιτερότητα του μέρους της έχει εξασφαλίσει έναν μεγάλο αριθμό ακόλουθων στις διάφορες πλατφόρμες των social media.

 

 

 

 

Στα βίντεό της, η ίδια «ξεναγεί» το κοινό στην καμπίνα της, δείχνει το «μυστικό» για να κοιμάσαι καλά στην πολική νύχτα (η απάντηση είναι να έχεις δύο ξεχωριστά παπλώματα), αλλά και πώς είναι να ζεις δύο μήνες στο απόλυτο σκοτάδι.

Στο βίντεο που ανάρτησε στο Tik Tok, απαντώντας στο σχόλιο ενός χρήστη που χαρακτήρισε το πολικό κλίμα ως «καταθλιπτικό», η ίδια το λατρεύει, ενώ δείχνει πώς οι κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν κανονικά τις δραστηριότητές τους.

 

 

 

 

Το καλύτερο;

Το βόρειο σέλας που φωτίζει τον ουρανό, και όπως λέει η Cecilia «χορεύει» γύρω από την πόλη όλο αυτό το διάστημα.

Μάλιστα, όπως σχολιάζει σε άλλο βίντεο, ο ήλιος έδυσε οριστικά στα τέλη του Οκτώβρη και η επόμενη φορά που θα τον ξαναδούν θα είναι τον Μάρτιο του 2023.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ