Ο Chris Hemsworth κάνει διάλειμμα από την υποκριτική - ανακάλυψε ότι έχει γενετική προδιάθεση για Αλτσχάιμερ (βίντεο)

Θέλει να επικεντρωθεί στην οικογένειά του

Ο Chris Hemsworth δήλωσε ότι θα σταματήσει για λίγο την υποκριτική, αφού ανακάλυψε ότι πολύ υψηλή προδιάθεση να αναπτύξει νόσο Αλτσχάιμερ.

Ο 39χρονος πρωταγωνιστής του «Thor» μιλώντας στο «Vanity Fair» είπε ότι μετά τα γυρίσματα του τελευταόυ επεισοδίου του ντοκιμαντέρ «Limitless» αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από την καριέρα του για να περάσει χρόνο με την οικογένειά του.

Σημειώνεται ότι ο ηθοποιός από την Αυστραλία και η σύζυγός του, η 46χρονη Elsa Pataky (μοντέλο από την Ισπανία) έχουν αποκτήσει μια κόρη, την 10χρονη India και τα δίδυμα αγόρια, τους, τους 8χρονους Tristan και Sasha. 

 

 

 

 

«Το να κάνω ένα επεισόδιο για τον θάνατο και να αντιμετωπίσω τη δική σου θνησιμότητα με έκανε να πω «Θεέ μου, δεν είμαι έτοιμος να φύγω ακόμα. Θέλω να κάτσω και να είμαι σε αυτόν τον χώρο με μεγαλύτερη αίσθηση ηρεμίας και ευγνωμοσύνης. Πραγματικά πυροδότησε κάτι μέσα μου, ώστε να θέλω να πάρω κάποια άδεια. Θα πάω σπίτι και θα είμαι με τα παιδιά και τη γυναίκα μου» είπε μεταξύ άλλων.

Όπως αναφέρει το foxnews.com στην σειρά - ντοκιμαντέρ ο Hemsworth δοκιμάζει τα σωματικά και πνευματικά του όρια καθώς εξερευνά πώς μπορεί να καταπολεμήσει τη γήρανση και να παρατείνει τη ζωή.

Κατά την διάρκεια των γυρσμάων ο ίδιος έμαθε ότι  έχει 8 έως 10 φορές περισσότερες πιθανότητες από το μέσο άτομο να αναπτύξει  Αλτσχάιμερ, αφού σε ένα από τα επεισόδια συνάντησησε τον γιατρό μακροζωίας Dr. Peter Attia και υποβλήθηκε σε μια σειρά γενετικών εξετάσεων, που «έδειξαν» ότι φέρει δύο αντίγραφα ενός γονιδίου, που έχουν εξαιρετικά στενή σχέση με τη νόσο.

Μόνο το 3% του πληθυσμού έχει το συγκεκριμένο διπλό αντίγραφο του γονιδίου, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου κατά 8-10%.

 

 

Ο ηθοποιός του «Extraction» αποκάλυψε επίσης ότι ο παππούς του πάσχει από την ασθένεια. «Είτε δεν θυμάται ποιοι είμαστε, ξέρετε, τα εγγόνια του, αλλά και τα δικά του παιδιά, εδώ και χρόνια. Είναι αποκαρδιωτικό» ανέφερε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ