Ναταλία Βοντιάνοβα: Βρήκε μετά από 22 χρόνια την αδελφή της - Την είχαν δώσει μωρό για υιοθεσία (φωτό)

Η απίστευτη ιστορία της ένωσης των δύο αδερφών! 

Η Ναταλία Βοντιάνοβα είναι ένα διάσημο μοντέλο με μια ζωή που μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι. Ωστόσο, κανείς δεν γνώριζε πως είχε μια αδερφή, 16 χρόνια μικρότερή της, την οποία όμως η ίδια έψαχνε πάντα.

Tο βράδυ του Ιουλίου του 2021, η 22χρονη Τζένιφερ Μπερνς - "Τζένα" για τους φίλους και την οικογένειά της- καθόταν σε ένα πάρκινγκ του Walmart στο Κλέμσον της Νότιας Καρολίνας, όταν στο τηλέφωνό της εμφανίστηκε ένας καταιγισμός ειδοποιήσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Τζένα, προπτυχιακή φοιτήτρια μηχανολόγος μηχανικός στο πανεπιστήμιο της πόλης, η οποία ψώνιζε για ένα απλό δείπνο με τη συγκάτοικό της, θυμάται ότι σκέφτηκε ότι ο χρόνος ήταν "περίεργος" - ήταν μετά τις ώρες εργασίας.

Τότε παρατήρησε την πηγή: μια ιστοσελίδα DNA στην οποία είχε εγγραφεί αρκετά χρόνια νωρίτερα. "Ένας νέος συγγενής DNA σας έστειλε μήνυμα", έγραφε μια ειδοποίηση. "Σε εκείνο το σημείο έχω φρικάρει", θυμάται. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μόνο ένα πράγμα.

Η Τζένα γεννήθηκε ως Μαρία Μασίνκα στη ρωσική βιομηχανική πόλη Νίζνιι Νόβγκοροντ και δόθηκε για υιοθεσία όταν ήταν βρέφος.

Όταν η Αμερικανίδα θετή μητέρα της Τζένα, η Μέριμπεθ, ήταν μικρή, προσευχόταν πάντα για τα παιδιά πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα και ο αντίκτυπος αυτών των προσευχών είχε απήχηση.

Το 2000, αυτή και ο σύζυγός της, Chris, εγκρίθηκαν να υιοθετήσουν δύο ρωσικά μωρά, και παρόλο που σχεδίαζαν να φέρουν μόνο το ένα στο σπίτι, ένα αγόρι που ονόμασαν Ethan, την τελευταία στιγμή πήραν και την Jenna. Η Τζένα και ο Ίθαν μεγάλωσαν σχεδόν ως δίδυμα στην αγροτική Βόρεια Καρολίνα, μια παιδική ηλικία που, σύμφωνα με την αφήγηση της Τζένα, ήταν ένα τυπικό αμερικανικό ειδύλλιο μικρής πόλης.

"Ήμουν το μοναδικό κορίτσι στη γειτονιά μου", θυμάται η Τζένα, "έτσι μεγάλωσα παίζοντας πολλά αθλήματα με αγόρια, γιατί αυτό έπρεπε να κάνω αν ήθελα να έχω φίλους. Και ήμασταν μια πολύ υπαίθρια οικογένεια - κάναμε πολύ κάμπινγκ και πεζοπορία και ψάρεμα και κανό και καγιάκ. Ήμασταν έξω κάθε Σαββατοκύριακο. Ήταν πολύ ευτυχισμένη"

Όλο αυτό το διάστημα η Τζένα είχε περιέργεια για τους Ρώσους βιολογικούς της γονείς -αρκετά ώστε ως έφηβη να εγγραφεί σε μια διαδικτυακή υπηρεσία DNA- αλλά ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τη ρωσική κουλτούρα και ιστορία.

"Ποτέ δεν πίστευα ότι θα υπήρχε η δυνατότητα να συναντήσω τη βιολογική μου οικογένεια, οπότε σκέφτηκα: "Γιατί να ασχοληθώ;" Κατά κάποιο τρόπο αυτό ήταν η προστασία του εαυτού μου. Υπήρχαν κάποιες ανασφάλειες, κάτι που είναι αρκετά συνηθισμένο με τα υιοθετημένα παιδιά". 

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός νόμος περί υιοθεσίας κατέστησε σχεδόν αδύνατο για οποιονδήποτε Ρώσο συγγενή να εντοπίσει την Τζένα. Και όμως, το 2019, η Τζένα ειδοποιήθηκε για μια ταύτιση μέσω της υπηρεσίας DNA στην οποία είχε εγγραφεί, και μετά από κάποια έρευνα στο διαδίκτυο ανακάλυψε ότι είχε μια ετεροθαλή αδελφή με ένα πολύ δημόσιο προφίλ.

Έστειλε ένα μήνυμα μέσω της ιστοσελίδας, αναφέροντας τον τόπο γέννησης και το όνομά της. "Βασικά είπα, 'Τα πάω καλά. Ελπίζω να είσαι κι εσύ καλά " θυμάται η Τζένα. "Δεν χρειάζεται καν να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα. Ήθελα απλώς να σου πω ότι είμαι καλά, αν αναρωτιέσαι, και ελπίζω να είσαι κι εσύ καλά". 

Όταν δεν υπήρξε απάντηση, η Τζένα υπέθεσε ότι αυτό ήταν το τέλος.

Η Natalia Vodianova - "Supernova", όπως την αποκαλούσαν στο απόγειο της διασημότητάς της στην πασαρέλα και στα έντυπα- ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο στο Nizhniy στα 16 της χρόνια, αμέσως μετά τη γνωριμία ενός φίλου της με μια τοπική ακαδημία μόντελινγκ.

Στο Παρίσι γεννήθηκε από την ιστορία της Σταχτοπούτας και την ουράνια ομορφιά που θα την έβλεπε να υποδύεται την Αλίκη του Lewis Carroll στο θρυλικό portfolio της Annie Leibovitz για τη Vogue τον Δεκέμβριο του 2003. 

Ακολούθησε η μητρότητα και ο πρώτος γάμος με τον καλλιτέχνη Τζάστιν Πόρτμαν, γόνο της αριστοκρατικής βρετανικής δυναστείας, η οποία κατέχει εκτάσεις με ακίνητα στο κεντρικό Λονδίνο.

Στα 19 της, η Ναταλία ήταν έγκυος στον Λούκας (τώρα 20 ετών και σπουδάζει σύγχρονο πολιτισμό και μέσα ενημέρωσης στο Brown) και την επόμενη χρονιά, το 2002, η Πόρτμαν και η Βοντιάνοβα παντρεύτηκαν "σε μια τριήμερη υπερπαραγωγή", έγραψε η Vogue, στην Αγία Πετρούπολη. Η Ναταλία ήταν ντυμένη με νυφικό από Tom Ford, του οποίου το αστρικό σόου του Yves Saint Laurent για το φθινόπωρο του 2002 είχε ανοίξει και κλείσει.

Λίγο αργότερα -το αστέρι του μόντελινγκ ήταν σε άνοδο- η Natalia (η οικογένεια της οποίας με την Portman θα περιελάμβανε την κόρη Neva, σήμερα 16 ετών, και τον δεύτερο γιο Viktor, 15 ετών) υπέγραψε συμβόλαιο με τον Calvin Klein, παρέχοντας ένα νέο επίπεδο οικονομικής ασφάλειας που της επέτρεψε να οργανώσει τη νοσηλεία και τη στέγαση της βαριά αυτιστικής μικρότερης αδελφής της Oksana και της μητέρας της, Larisa.

Ακολούθησε το διαζύγιο το 2011 με τον Πόρτμαν και ο γάμος με τον γιο ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, τον Μπερνάρ Αρνό, Αντουάν.

Μιλώντας στη Vogue, η Ναταλία Βοντιάνοβα περιέγραψε την περίπλοκη ιστορία που οδήγησε στην υιοθεσία της ετεροθαλούς αδερφή της, Τζένα, την οποία θυμάται μωρό ως μωρό με το όνομα Μάσα.

Κι όμως, ένα τεστ DNA οδήγησε στην ετεροθαλή αδερφή της

Το 2016 όμως, αποφάσισε να κάνει για πρώτη φορά τεστ DNA. Η ιστοσελίδα της έστελνε μηνιαίες ενημερώσεις σχετικά με πιθανούς συγγενείς. Για λίγο καιρό, τα παρακολουθούσε, αλλά μετά σταμάτησε, γιατί έγινε πολύ οδυνηρό για την ίδια. Και ίσως έτσι, δεν είδε το μήνυμα της Τζένα το 2019.

Πώς όμως βρήκε την αδερφή της; Η αδερφή της, η Κριστίνα είχε εγγραφεί κι αυτή στην ιστοσελίδα DNA και το 2021 είχε ενημερωθεί για την ταύτιση της ετεροθαλούς αδερφή της. Μήπως επρόκειτο για την Ναταλία, με ψεύτικο όνομα και ηλικία; Της τηλεφώνησε για να τη ρωτήσει, αλλά όχι, επρόκειτο για μία άλλη αδερφή, και έτσι έγινε η ανακάλυψη. Τότε, τόσο η Ναταλία Βοντιάνοβα όσο και η αδερφή της, η Κριστίνα, έστειλαν αμέσως πολλά, μα πολλά emails στην Τζένα. «Σε αναζητούσα πάντα» έγραφε η Ναταλία.

Ξεκίνησε η επικοινωνία τους, διστακτικά στην αρχή από την πλευρά της Τζένα, αλλά σταδιακά πιο έντονη. Τελικά, κάποια στιγμή, η Ναταλία πρότεινε στην Τζένα να την επισκεφθεί στο Παρίσι, μαζί με τον αδερφό της Ίθαν. Θα ήταν το πρώτο ταξίδι της Τζένα στην Ευρώπη και η πρώτη συνάντηση με την αδερφή της. «Αγκαλιαστήκαμε για πολλή ώρα στο αεροδρόμιο» θυμάται η Τζένα.

Κατά τη δεύτερη εβδομάδα του ταξιδιού, η Τζένα γνώρισε τη μητέρα της. «Ήμουν αρκετά αγχωμένη» λέει. «Αλλά πήγε όσο καλύτερα θα μπορούσε να πάει. Ήταν μια πολύ προσωπική στιγμή, η πρώτη φορά που συναντηθήκαμε. Η Ναταλία και η Κριστίνα μετέφραζαν για εμάς. Όλοι ήταν κάπως σοκαρισμένοι. Απλά με κοίταζε και με κρατούσε αγκαλιά».

Ένιωθα ότι ήταν πάντα μέρος της ζωής μου, ακόμα και αν δεν την ήξερα» λέει η Ναταλία Βοντιάνοβα, «Πάντα αναρωτιόμουν εάν ήταν καλά. Αλλά χάρη στην τεχνολογία καταφέραμε να συναντηθούμε. Και να γίνουμε πάλι οικογένεια».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ