Χριστούγεννα στην Ινδία: 8ήμερο πρόγραμμα με επισκέψεις σε Ματούρα, Βρινταβάν, Αξαρντάμ - ένα συναρπαστικό ταξίδι (φωτό)

Μία από τις πιο μυστηριώδεις χώρες του πλανήτη!

Τα Manessis Travel φέτος τα χριστούγεννα μας ταξιδεύουν στην Ινδία!

Ένα συναρπαστικό ταξίδι σε μία αχανή χώρα, γεμάτη μυστήριο, χρώμα, εικόνες, μύθους, χιλιάδες θεούς, θρησκευτικές παραδόσεις, μοναδική αρχιτεκτονική, εκπληκτικές αντιθέσεις και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά! Γνωρίστε μαζί μας την Ινδία, μία από τις πιο μυστηριώδεις χώρες του πλανήτη!

Το μοναδικό 8ήμερο πρόγραμμα με επισκέψεις σε Ματούρα, Βρινταβάν και Αξαρντάμ!!!

Οι αναχωρήσεις είναι 24/12 και 3/1, ενώ η τιμή ξεκινά από 890€ (8 ημέρες / 6 νύχτες).

Πληροφορίες πακέτου

8 μέρες σε Δελχί, Αξαρντάμ, Ματούρα, Βρινταβάν, Άγκρα, Φατεχπούρ Σικρί, Αμπανέρι, Τζαϊπούρ, Φρούριο Αμπέρ, αεροπορικά εισιτήρια με gulf air και διαμονή σε ξενοδοχεία 5* με ημιδιατροφή καθημερινά .

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα - Δελχί

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί, μια πολυπολιτισμική πόλη με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και μακραίωνη ιστορία. Ανάμεσα στον ποταμό Γιάμουνα και τις τελευταίες βόρειες εξάρσεις της οροσειράς Αραβάλι, το Παλαιό και το Νέο Δελχί σχηματίζουν μια τεράστια κατοικημένη περιοχή, που εκτείνεται από βορρά προς νότο σε περίπου 40 χιλιόμετρα. Ουσιαστικά, το Παλαιό και το Νέο Δελχί είναι δύο ξεχωριστές πόλεις. Το Παλαιό Δελχί αποτελείται από στενούς πολύβουους δρόμους στο οποίο κινείται ή προσπαθεί να κινηθεί - και μάλιστα "ανάποδα", όπως οι Άγγλοι - ένα συνονθύλευμα από αυτοκίνητα, μηχανάκια δίκυκλα, τρίκυκλα, ποδήλατα, ιππήλατες άμαξες κλπ. Το Νέο Δελχί αντίθετα, έχει τεράστιες λεωφόρους, όμορφα οικοδομήματα και καλοδιατηρημένα πάρκα. Πλήθος από μοναδικά μνημεία, ναοί, τζαμιά, κάστρα, θαυμάσια μουσεία και πολύχρωμες αγορές ανακαλύπτει ο επισκέπτης σε αυτή την απέραντη, χαοτική πόλη, στην οποία χτυπά η καρδιά της Ινδίας.

2η ΜΕΡΑ

Δελχί - Ματούρα - Βρινταβάν - Άγκρα

Άφιξη στο Δελχί, συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο και αναχώρηση για την Άγκρα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε μία στάση στην γενέτειρα του πολυαγαπημένου θεού Κρίσνα (όγδοη μετενσάρκωση του Βισνού), τη Ματούρα, μια από τις επτά ιερές πόλεις των Ινδουιστών, καθώς επίσης και μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου. Η περίφημη Σχολή της Ματούρα επηρέασε καθοριστικά την ινδική γλυπτική - σε αντίθεση μάλιστα με την λίγο προγενέστερη Σχολή της Γκαντάρα που ασχολήθηκε αποκλειστικά με Βουδιστικά θέματα, στη σχολή της Ματούρα βρίσκουμε και κοσμική τέχνη (γυμνές και ημίγυμνες γυναικείες μορφές - τα πνεύματα των δέντρων Γιακσίνις/Yakshinis και τις ουράνιες νύμφες Απσάρας/Apsaras).

Η πόλη είναι διάσπαρτη με ναούς διαφόρων περιόδων, ενώ στα 25 γκατς (ghats) που βρίσκονται κατά μήκος του ιερού ποταμού Γιάμουνα, συρρέουν οι πιστοί για τις καθημερινές τελετές τους. Συνεχίζουμε για το Βρινταβάν (Vrindavan), την πόλη όπου ο Κρίσνα πέρασε την παιδική του ηλικία. Έχοντας πλέον μυηθεί στην επικρατέστερη θρησκεία της χώρας, τον ινδουισμό, αναχωρούμε για την Άγκρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ

Άγκρα, Ξενάγηση

H Άγκρα, το "μαργαριτάρι του Ινδουστάν", είναι κτισμένη σε στρατηγική θέση στις όχθες του ποταμού Γιάμουνα. Έφθασε στο αποκορύφωμα της δόξας της όταν ο σπουδαίος αυτοκράτορας Άκμπαρ της δυναστείας των Μουγκάλ μετέφερε εκεί την πρωτεύουσά του. Τότε η πόλη στολίστηκε με τζαμιά, παλάτια και όμορφους κήπους.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα επισκεφθούμε το πιο διάσημο μνημείο όχι μόνο της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, το περίφημο μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ, ένα από τα θαύματα του κόσμου, που κατασκευάστηκε το 1632 από τον αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν, στη μνήμη της αγαπημένης του συζύγου, Μουμτάζ Μαχάλ. Συνεχίζουμε με το εκπληκτικό Κόκκινο Φρούριο της Άγκρα, στο οποίο ο Σαχ Τζαχάν πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, έγκλειστος από τον γιο του Άουρaνγκαζεπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ

Άγκρα - Φατεχπούρ Σικρί - Αμπανέρι - Τζαϊπούρ

Αναχώρηση για την "Ροζ Πόλη", την Tζαϊπούρ. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής θα επισκεφθούμε αρχικά την Φατεχπούρ Σικρί ("Πόλη της Νίκης"), μια πόλη που εγκαταλείφθηκε 14 χρόνια μετά την ίδρυσή της το 1569 από τον αυτοκράτορα Άκμπαρ. Ακολουθεί στάση στο μικρό χωριό Αμπανέρι για να δούμε τον ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής ταμιευτήρα νερού (baori) με τα βαθμιαία μειούμενα...

5η ΜΕΡΑ

Τζαϊπούρ, Ανάβαση στο φρούριο της Αμπέρ με ελέφαντες, Ξενάγηση πόλης, βόλτα με ρίκσα/ποδηλατάμαξες, Τελετή Αάρτι

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το φρούριο της Αμπέρ, που μέχρι το 1728 αποτελούσε το διοικητήριο της επαρχίας. Βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και η προσέγγισή του γίνεται στην πλάτη ελεφάντων! Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί στην ίδια την Τζαϊπούρ, όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο και το αστεροσκοπείο Jandar Mandar και θα θαυμάσουμε την πρόσοψη του Χαβά Μαχάλ - ένα ασυνήθιστης αρχιτεκτονικής παλάτι με πολυάριθμα παραθυράκια, που κτίστηκε το 1799 προκειμένου οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν την καθημερινή ζωή, χωρίς να γίνονται αντιληπτές. Ακολουθεί βόλτα με ρίκσα/ποδηλατάμαξες, ενώ αργά το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την πανάρχαια ιεροτελεστία "Αάρτι". Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ

Τζαϊπούρ - Δελχί, Αξαρντάμ

Πρωινή αναχώρηση για το Δελχί. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε τον ναό του Αξαρντάμ (Akshardham), την "νέα κατοικία του θεού", ένας εντυπωσιακός ινδουιστικός τόπος αιώνιας αφοσίωσης και μία πνευματική πανεπιστημιούπολη αφιερωμένη στην αρμονία και τη μάθηση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ

Δελχί, Ξενάγηση

Ένας συνδυασμός επισκέψεων ανάμεσα στο Νέο και το Παλαιό Δελχί η σημερινή μας περιήγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε τις καλοσχεδιασμένες λεωφόρους του Νέου, αλλά και τη γοητεία των περασμένων χρόνων του Παλαιού, με τα μαρμάρινα παλάτια, τα τζαμιά και τα παζάρια. Θα περάσουμε από το Κόκκινο Φρούριο (1639-1648), θα δούμε το Μεγάλο Τζαμί (Τζαμά Μαστζίντ), θα επισκεφθούμε το απέριττο μνημείο αποτέφρωσης του Μαχάτμα Γκάντι (Ρατζ Γκατ), το ιστορικό πολύχρωμο παζάρι Chandni Chowk, το εντυπωσιακό μαυσωλείο του Μογγόλου αυτοκράτορα Χουμαγιούν, τον ναό Λάξμι Ναραγιάν, το προεδρικό μέγαρο Ραστραπάτι Μπαβάν, την Πύλη των Ινδιών, που κατασκευάστηκε για να τιμήσει τους πεσόντες Ινδούς στρατιώτες του Α΄ παγκοσμίου πολέμου, τον ναό των Μπαχάι ή του Λωτού με τα 27 μαρμάρινα "πέταλα", καθώς και το παλαιότερο ισλαμικό μνημείο της Ινδίας, τον μιναρέ Κουτούμπ (Qutub Minar).

8η ΜΕΡΑ

Δελχί - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη αυθημερόν.

Δείτε όλες τις πληρφορίες για το ταξίδι εδώ.

*Φωτογραφίες via manessistravel.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ