Elon Musk - τελεσίγραφο: «Έχετε μέχρι τις 5 για να κλικάρετε «ναι» στο νέο Twitter, διαφορετικά παραιτείστε»

Το Twitter «θα πρέπει να είναι εξαιρετικά σκληροπυρηνικό» στο μέλλον

Ο Elon Musk έδωσε τελεσίγραφο στους υπαλλήλους του Twitter, το πρωί της Τετάρτης: «δεσμευτείτε σε ένα νέο «σκληροπυρηνικό» Twitter ή αφήστε την εταιρεία με αποζημίωση απόλυσης».

«Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να γίνετε μέλος του νέου Twitter, κάντε κλικ στο "ναι" στον παρακάτω σύνδεσμο» αναφερόταν σε meil που στάλθηκε στο προσωπικό, το οποίο συνοδευόταν από μια ηλεκτρονική φόρμα. Όποιος δεν υπέγραφε μέχρι τις 5 μ.μ. της Πέμπτης, θα λάβει αποζημίωση απόλυσης τριών μηνών, ανέφερε το μήνυμα.

Στο μεταμεσονύκτιο email, το οποίο έλαβε η Washington Post, ο Musk πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι το Twitter «θα πρέπει να είναι εξαιρετικά σκληροπυρηνικό» στο μέλλον. «Αυτό θα σημαίνει να δουλεύει κανείς πολλές ώρες σε υψηλή ένταση. Μόνο οι εξαιρετικές επιδόσεις θα αποτελούν βαθμό επιτυχίας».

Το τελεσίγραφο, σε συνδυασμό με μια νέα πολιτική που επιβάλλει την επιστροφή στο γραφείο, αναμένεται να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη φθορά την εταιρεία, της οποίας το προσωπικό έχει ήδη μειωσει στο μισό, ο μεγιστάνας της Tesla και της SpaceX.

Σημειώνεται ότι ο Musk έχει δεχθεί σκληρή κριτική από τότε που ολοκλήρωσε την εξαγορά της πλατφόρμας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Απέλυσε μεγάλο μέρος του εργατικού της δυναμικού, πλήρους απασχόλησης, μέσω email αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και στη συνέχεια απαλλάχθηκε από χιλιάδες εργολάβους, εξαλείφοντας ομάδες που πολεμούν την παραπληροφόρηση.

Δημιούργησε επίσης μια συνδρομητική υπηρεσία 8 δολαρίων για τα μπλε σημάδια επιλογής της πλατφόρμας, αλλά αναγκάστηκε να την αναστείλει μετά την εμφάνιση ενός πλήθους απατεώνων – συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που παρίσταναν τον ίδιο ή τα προϊόντα του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ