Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Πολυτεχνείο: Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι - Ο Νίκος Ανδρουλάκης άφησε ένα κόκκινο γαρύφαλλο

Στο Πολυτεχνείο Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης....

Στεφάνι για την 49η επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τη γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ράνια Σβίγκου και αντιπροσωπεία του κόμματος.

«Το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη πιο επίκαιρο από ποτέ», τόνισε σε σχετική ανάρτηση του στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

 

 

«Η Δημοκρατία θα νικήσει» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

«Ακόμα και σήμερα τα μηνύματα που αντλούνται από την ιστορική επέτειο συγκρατούν μοναδικά τη δυναμική τους», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο μήνυμά του για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Όπως σημειώνει, «η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν ήταν μόνο μια μαζική εναντίωση της νέας γενιάς της εποχής κατά της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών και τα ξένα στηρίγματά τους. Μια εξέγερση ενάντια στον φασισμό και υπέρ της δημοκρατίας», αλλά «εκκινούσε από την ανάγκη για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος, όπου θα ικανοποιείται το δικαίωμα όλων στη μόρφωση, στην κοινωνική δικαιοσύνη και ενάντια σε κάθε μορφή αυταρχισμού».

«Όλα αυτά», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «συμπυκνώθηκαν στο ιστορικό πλέον σύνθημα "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία"», σύνθημα που «δεν αποτέλεσε μόνο πηγή έμπνευσης για ολόκληρες γενιές μετέπειτα, αλλά παράλληλα αποδείχθηκε ένα σύνθημα που προκαλούσε αποστροφή σε κάθε λογής αντιδραστικούς κύκλους, που ακόμα και σήμερα για τους δικούς τους λόγους προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να υποτιμήσουν τη σημασία της εξέγερσης του 1973».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας και τονίζει ότι «το αίτημα για ένα καλύτερο μέλλον παραμένει ζωντανό και ορίζει το σήμερα». «Ιδίως», όπως υποστηρίζει, «σε εποχές που αντιμετωπίζουμε νέες μορφές αυταρχισμού και ανελευθερίας. Μπροστά σε μία πολιτική εξουσία που λεηλατεί την κοινωνία για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ταυτόχρονα δεν σέβεται το κράτος δικαίου και την ιδιωτική ζωή των πολιτών».

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει στο μήνυμά της ότι «βρισκόμαστε με άλλον τρόπο σε ένα κομβικό σημείο» και προσθέτει πως «η εξέγερση του Πολυτεχνείου θα θυμίζει για πάντα ότι κάθε αυταρχικό καθεστώς πέφτει μπροστά στους αγώνες των πολιτών για δημοκρατία και δικαιοσύνη». «Ο λαός έχει τη δύναμη να ορίζει το μέλλον του μακριά από αυτούς που δεν σέβονται τις ελευθερίες και τη δημοκρατία. Μακριά από αυτούς που λεηλατούν τη ζωή του. Η Δημοκρατία θα νικήσει», υπογραμμίζει.

Ν. Ανδρουλάκης: Εθνικό ορόσημο αγώνων το Πολυτεχνείο

το Πολυτεχνείο έφτασε το πρωί της Τετάρτης (16/11) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή την 49ή επέτειο από την εξέγερση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άφησε ένα κόκκκινο γαρύφαλλο στο εμβληματικό μνημείο του Πολυτεχνείου και αποχώρησε.

 

 

ο Πολυτεχνείο είναι ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, είναι ένα εθνικό ορόσημο αγώνων", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλακης αποτίοντας φόρο τιμής στους εξεγερθέντες του 1973.

"Η αλληλεγγύη και η αυταπάρνηση των φοιτητών, η δίψα τους για Ελευθερία και Δημοκρατία, εμπνέει όσους θέλουν έναν διαφορετικό κόσμο με ειρήνη και συνεννόηση των λαών, με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος, με ισχυρό κράτος δικαίου.

Ένα πιο δίκαιο και ανθρώπινο κόσμο", συνέχισε και πρόσθεσε: "Τιμή, λοιπόν, σε όσους θυσιάστηκαν, σε όσους αγωνίστηκαν εκείνες τις ιστορικές ημέρες του Νοέμβρη".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ