Γιάννης Λουκάκος: Μοσχάρι λεμονάτο - ένα πεντανόστιμο πιάτο της ελληνικής κουζίνας (βίντεο)

Απολαύστε ένα πεντανόστιμο πιάτο της ελληνικής κουζίνας ακολουθώντας τις οδηγίες και τα μυστικά του διακεκριμένου chef!

ΥΛΙΚΑ

Γτο μοσχάρι λεμονάτο

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο, 1 μεγάλο κομμάτι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μεγάλα κομμάτια
  • 400 γρ. καρότα, σε μεγάλα κομμάτια
  • 450 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 60 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 25 γρ. αλεύρι
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 20 κλωνάρια θυμάρι
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 75 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο  

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μοσχάρι λεμονάτο

Αλατίζουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα παντού.

Αποσύρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα μέχρι να πάρουν και αυτά έντονο χρώμα

. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τα 25 γρ. βούτυρο και το αλεύρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε με σύρμα για να ενσωματωθεί το αλεύρι.

Προσθέτουμε τις πατάτες, αλατίζουμε και επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα με τα λαχανικά. Προσθέτουμε το θυμάρι, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα.

Αφού ελέγξουμε το κρέας και δούμε πως είναι μαγειρεμένο, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι και ενσωματώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.

Tip: Για να προσδιορίσουμε το βαθμό ψησίματος του κρέατος το πιο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα θερμόμετρο. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα πρέπει να είναι 68oC.

Who is Who

 

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ