Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Το πρώτο κτίριο γραφείων που καταλαμβάνει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στην Park Avenue, έπειτα από 50 χρόνια (φωτό)

Ο 47όροφος ουρανοξύστης, διαθέτει ορόφους με εσωτερικές βεράντες

Ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη, ο οποίος, έπειτα από 50 χρόνια, είναι το «πρώτο κτίριο γραφείων που καταλαμβάνει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο» στην Park Avenue, ολοκλήρωσε το βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners.

Ο 47 ορόφων ουρανοξύστης, με την επωνυμία 425 Park Avenue, είναι δίπλα σε τοπόσημα όπως το Seagram Building του Mies van der Rohe και το Lever House του SOM.

«Ο 425 Park Avenue τιμά το ιστορικό περιβάλλον του και τη συγκρατημένη κομψότητα των γειτονικών τοπόσημων ενώ, ταυτόχρονα, διευρύνει τα όρια του σχεδιασμού χώρου εργασίας και εκφράζει το σύγχρονο πνεύμα της πόλης» είπε ο ιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου, Norman Foster.

«Οι όροφοι με τις εξωτερικές βεράντες εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Park Avenue, δημιουργώντας ένα διαπερατό και υγιές εργασιακό περιβάλλον» πρόσθεσε.

«Στο επίπεδο του εδάφους, ο ουρανοξύστης είναι σημαντική συνεισφορά στον δημόσιο χώρο με το λόμπυ του, το παγκοσμίου κλάσης εστιατόριό του και τον εκθεσιακό χώρο του» υπογράμμισε ο επικεφαλής του γραφείου, Nigel Dancey.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ