Γενέθλια για τον βασιλιά Κάρολο: Ο μονάρχης έκλεισε τα 74 - Η φωτό κάτω από την βελανιδιά και ο τίτλος του «Ranger»

Χρόνια πολλά του ευχήθηκαν και ο πρίγκιπας με την πριγκίπισσα της Ουαλίας

Ο βασιλιάς Κάρολος γιόρτασε σήμερα 14/11 τα 74α γενέθλιά του  με το παλάτι να δημοσιεύει μια νέα φωτογραφία του μονάρχη.

Στο στιγμιότυπο που ανέβηκε στα επίσημα social media της βασιλικής οικογένειας ο γιος της αείμνηστης Ελισάβετ, ποζάρει κάτω από μια βελανιδιά. 

Με την αφορμή αυτή ο Κάρολος πήρε τον τίτλο του "The Ranger of Great Windsor Park" από τον πατέρα του - έναν  τίτλο που ανατρέχει σε πάνω από τέσσερις αιώνες πίσω. 

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, κατείχε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τον τίτλο αυτόν από το 1952, όταν η σύζυγός του Ελισάβετ στέφθηκε βασίλισσα και διαδέχτηκετον πατέρα της, Γεώργιο George VI, στον θρόνο.

Η βασίλισσα Βικτώρια είναι μια ακόμη γαλαζοαίματη που κατείχε τον ρόλο αυτόν, ο οποίος μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων περιλαμβάνει και την ευθύνη για την καθημερινή λειτουργία, προστασία και συντήρηση του Great Windsor Park, του βασιλικού πάρκου στα σύνορα του Μπέρκσαϊρ και του Σάρεϊ.

Ο 74χρονος, Κάρολος, ο οποίος έγινε  γηραιότερος που στέφθηκε βασιλιάς στη βρετανική ιστορία όταν διαδέχτηκε την μητέρα του στον θρόνο, μετά τον θάνατό της, θα περάσει τα γενέθλιά του ιδιωτικά.

Ανάρτηση για τα γενέθλια του μονάρχη έγινε και στο Twitter του γιο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της σύζύγου του Κέιτ Μίντλετον, όπου δημοσιεύτηκε μια φωτογραφία του Καρόλου. 

«Ευχόμαστε χρόνια πολλά στην Αυτού Μεγαλειότητα τον βασιλιά!» αναφέρουν ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, στο post.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ