Σουλεϊμαν Σοϊλού: Αν δεν τους έπιαναν, θα είχε διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα – Τάκης Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας προσπάθησε να εμπλέξει τη χώρα μας, στο τρομοκρατικό χτύπημα της Κωνσταντινούπολης

Την ευκαιρία να εμπλέξει εκ νέου την Ελλάδα βρήκε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού με αφορμή την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη υποστηρίζοντας σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας ότι αν οι τρομοκράτες δεν είχαν συλληφθεί θα είχαν διαφύγει στην Ελλάδα «σήμερα».

Στον κ. Σοϊλού απάντησε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ.Θεοδωρικάκος είπε ότι «η Ελλάδα προστατεύει καλά τα σύνορά της και ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Σοϊλού τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από παρακολουθήσεις του δικτύου των τρομοκρατών προσθέτοντας ότι το σχέδιο του ΡΚΚ ήταν «να δολοφονηθεί ο τρομοκράτης».

«Δεν είμαστε εχθροί κανενός. Θέλω να εκφράσω ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε την προδοσία. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Αν δεν τους έπιαναν, θα είχε διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας το πρωί της Δευτέρας.

Κατά τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας στους συλληφθέντες είναι και αυτός που οργάνωσε την έκρηξη και «αυτός που έδωσε την εντολή να δολοφονηθεί ο τρομοκράτης».

Σοϊλού για ΗΠΑ: Δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας

Παράλληλα ο Σοϊλού στη δήλωσή του ενέπλεξε και τις ΗΠΑ εξαπολύοντας μια έντονη επίθεση με τη φράση «δεν αποδεχόμαστε τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας». Επιχειρώντας να εξηγήσει την επίθεση αυτή ο Σοϊλού είπε, σύμφωνα με το CNN Turk, ότι «η συμμαχία με ένα κράτος που στέλνει χρήματα από τη Γερουσία του σε οντότητες που "εκτρέφουν" τρομοκρατικές οργανώσεις θα πρέπει να συζητηθεί».

«Όποιος προσπαθεί να παρέχει εσωτερικές πληροφορίες στο ΡΚΚ είναι ο δράστης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συζητήσουμε πολύ για τα πιόνια. Το πιο σημαντικό είναι να χτυπήσουμε τα κεφάλια αυτών. Θα στείλουμε μια πολύ ισχυρή απάντηση σε αυτό το μήνυμα» πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έχει υπάρξει τέτοιο περιστατικό τρομοκρατίας στην Κωνσταντινούπολη εδώ και έξι χρόνια». Όπως υποστήριξε, δε, έχουμε εμποδίσει 200 απόπειρες τρομοκρατίας μόνο φέτος». Οι δηλώσεις Σοϊλού ήρθαν λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης ότι έχει συλλάβει συνολικά 46 άτομα σχετικά με την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσα στα οποία και μια γυναίκα από τη Συρία, την Αχλάμ Αλμπασίρ, η οποία είναι ύποπτη ότι τοποθέτησε τη βόμβα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ