Πρωτάκουστο & ακραία βίαιο: Επιτέθηκαν σε Γάλλο αντιδήμαρχο – Τον κάρφωσαν στα χέρια και τα πόδια

Του επιτέθηκαν - λέει - επειδή ήταν υποστηρικτής του Μακρόν

Θύμα βίαιης επίθεσης έπεσε Γάλλος αντιδήμαρχος της πόλης Saint-Côme-du-Mont. Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά από το γαλλικό BFM, ο Μπερνάρ Ντενίς δέχθηκε την άγρια επίθεση το μεσημέρι της Τετάρτης σε ένα χωράφι κοντά στο δημαρχείο της μικρής πόλης.

Όταν εντοπίστηκε είχε τραύματα στο πρόσωπο, ενώ οι δράστες του είχαν βάλει καρφιά στα χέρια και τις πτέρνες, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Όπως είπε στους αστυνομικούς ο Ντενίς, οι δράστες ήταν δύο και του επιτέθηκαν λόγω της υποστήριξης που εκφράζει στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση. Οι γιατροί έκριναν πως δεν θα μπορέσει να εργαστεί για τουλάχιστον 21 μέρες. Η εισαγγελία της περιοχής έχει διατάξει να γίνει έρευνα, σε συνεργασία διαφόρων υπηρεσιών, ώστε να εντοπιστούν οι ένοχοι. Προς το παρόν, συλλέγονται στοιχεία που ενδέχεται να υποδηλώσουν την ταυτότητά των δραστών, αλλά και εξετάζονται μάρτυρες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος γίνεται στόχος καθώς στο παρελθόν, όπως έχει καταγγείλει, είχαν σημειωθεί κι άλλα περιστατικά. Άγνωστοι είχαν πυρπολήσει το γκαράζ και το αυτοκίνητό του, ενώ είχε δεχθεί και απειλές θανάτου. Τον Μάιο του 2022 κάποιος είχε πυροβολήσει δύο φορές το βαν του. Όπως διαπιστώθηκε, ωστόσο, από την έρευνα ήταν ο ίδιος που είχε ανοίξει πυρ κατά του οχήματός του και εντός των επόμενων ημερών αναμενόταν να εμφανιστεί στο δικαστήριο, κατηγορούμενος για ψευδή καταγγελία. Δεν έχει διασαφηνιστεί το γιατί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ