Ο πρίγκιπας Ιωακείμ φεύγει από τη Γαλλία - Άγνωστο αν θα γυρίσει στη Δανία μετά το «χαστούκι» της βασίλισσας Μαργαρίτας

Τι δήλωσε ο μικρότερος γιος της μονάρχη;

Ο πρίγκιπας Ιωακείμ  δήλωσε στο Billed Bladet , ότι σκοπεύει να φύγει από την Γαλλία, το επόμενο καλοκαίρι, οπότε και λήγει το συμβόλαιό του ως αμυντικός ακόλουθος στη Πρεσβεία της Δανίας στο Παρίσι.

Ο μικρότερος γιος της βασίλισσας Μαργαρίτας, ο οποίος μένει μόνιμα στην γαλλική πρωτεύουσα με την σύζυγό του Μαρί και τα δύο μικρότερα παιδιά τους, Χένρικ και Αθηνά, δεν διευκρίνισε, βέβαια που θα εγκατασταθεί αυτός και η οικογένειά του.

RITZAU SCANPIX/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη συνέντευξη που έδωσε στο δανέζικο περιοδικό, με αφομρή το ο Space Innovation Event στην Τουλούζη, o Ιωακείμ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ήταν καλό για την δουλειά του το γεγονός ότι γνώριζε να μιλά την γλώσσα και «όχι μόνο να  εκφράζομαι προφορικά στα γαλλικά, αλλά και να προσαρμόζω τη νοητική μου κατάσταση σε αυτή τη γλώσσα».

Ο ίδιος εξήγησε ότι αυτό τον βοήθησε να καταλαβαίνει πράγματα που πολλές φορές μπορεί να «χάνονται στην μετάφραση», αλλά και ότι «είναι φανταστική δουλειά, αλλά σταματά το καλοκαίρι».

Όπως αναφέρει το Point de Vue, ο 53χρονος είναι ακόλουθος Άμυνας στην Πρεσβεία της πατρίδας του από τον Σεπτέμβριο του 2020. Ωστόσο θα φύγει από τη Γαλλία, μετά το τέλος του τριετούς συμβολαίου του, το επόμενο καλοκαίρι. Η πριγκίπισσα Μαρί θα «αποχαιρετήσει» επίσης τη θέση της ως πολιτιστική εκπρόσωπος στη πρεσβεία της Δανίας στο Παρίσι, την οποία κατέχει από τον Οκτώβριο του 2021.

Ερωτηθείς από το Billed Bladet για το αν σχεδιάζουν να γυρίσουν στην Δανία, ο royal είπε ότι «θα δουν», χωρίς ανα αναφέρει περισσότερα.

RITZAU SCANPIX/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας ανακοίνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου αφαιρέσει τους πριγκιπικούς τίτλους, από τα παιδιά του δευτερότοκου γιου της. Ο Νικολάι 23 ετών και ο Φέλιξ 20 ετών (από τον πρώτο γάμο του Ιωακείμ), καθώς και ο 13χρονος Χένρικ και η Αθηνά, 10 ετών, δεν θα αποκαλούνται πλέον πρίγκιπες, από την 1η Ιανουαρίου.

Σε δήλωσή της η 82χρονη μονάρχης παραδέχτηκε ότι «υποτίμησε» τη θλίψη που προκάλεσε η απόφασή της, στον γιο της και την οικογένειά του, ενώ σημειώνεται ότι ο πρίγκιπας Ιωακείμ και η μητέρα του βρέθηκαν τον περασμένο μήνα  στο παλάτι Fredensborg, για να κατευναστούν τα πνεύματα.

Photo: Keld Navntoft, the Royal House ©️ via Instagram

Στις 12 Νοεμβρίου θα παρατεθεί επίσημο δείπνο στο Δημαρχείο της Κοπεγχάγης, με αφορμή την συμπλήρωση των 50 χρόνων της βασίλισσας στον θρόνο και έτσι ο 53χρονος θα έχει λογικά την ευκαιρία να συναντηθεί με τον αδελφό του και διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Φρειδερίκο, για πρώτη φορά μετά την κρίση που συγκλόνισε την βασιλική οικογένεια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ