Ποιος είναι ο νεαρός που πέταξε αυγά στον Βασιλιά Κάρολο Γ’ και την Καμίλα κατά την επίσκεψή τους στο Γιόρκ (βίντεο)

 

Ακτιβιστής και υποψήφιος του Πράσινου Κόμματος

Η επίθεση εναντίον του βασιλιά Καρόλου Γ' του Ηνωμένου Βασιλείου και της συζύγου του έγινε ενώ χαιρετούσαν το συγκεντρωμένο πλήθος κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής τους στο Γιορκ με τον νεαρό να καταλήγει με χειροπέδες.

Ο διαδηλωτής που πέταξε τα αυγά, λέγεται Patrick Thelwell. Είναι ακτιβιστής του «Extinction Rebellion» και πρώην υποψήφιος του Πράσινου Κόμματος.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, σπούδασε πολιτική και διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ, όπου συνδύασε τον ακτιβισμό του με άλλους ρόλους στη φοιτητική κοινότητα, μεταξύ των οποίων και πρόεδρος του συλλόγου κηπουρικής.

Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες που απέκλεισαν τη Γέφυρα του Λονδίνου και έναν δρόμο που οδηγεί σε τυπογραφείο εφημερίδων. Ο τότε πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε το κόλπο «εντελώς απαράδεκτο».

Σε ένα διαδικτυακό βιογραφικό του, ο Thelwell υπερηφανεύεται για τη μακρόχρονη συμμετοχή του στην αριστερά, ενώ η ενασχόλησή του με την πολιτική ξεκίνησε το 2015, όταν διεξήγαγε εκστρατεία για την εκδίωξη της βουλευτού των Τόρις Esther McVey από την έδρα της στο Merseyside λόγω των απόψεών της για τα επιδόματα.

Σε ένα ιστολόγιο, όπου γράφει τακτικά για την κλιματική αλλαγή, ανέφερε πως ετοιμάζεται για διδακτορικό στη διεπιστημονική παγκόσμια ανάπτυξη. Σημειώνεται πως ο Thelwell κατέβηκε ως υποψήφιος του Πράσινου Κόμματος στις τοπικές εκλογές του 2019 για την περιφέρεια Hull Road στο Γιορκ, η οποία ελέγχεται πλέον από τους Εργατικούς.

Οι πολιτικές του προτάσεις περιλάμβαναν τη δημιουργία «μιας οικονομίας που θα βασίζεται στην αλληλοβοήθεια, τη βιωσιμότητα και την καλλιέργεια των δικών μας τροφίμων», πιέζοντας το συμβούλιο του Γιορκ να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Thelwell συμμετείχε σε πολλές φοιτητικές διαμαρτυρίες ενώ σπούδαζε για το πτυχίο και το μεταπτυχιακό του.

Επίσης, οργάνωσε και μια κατάληψη σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στο Γιορκ, συμπεριλαμβανομένου ενός πρώην μουσικού χώρου τον οποίο μετέτρεψε σε «ριζοσπαστική βιβλιοθήκη» αν και τελικά η αστυνομία τους έδιωξε.

Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε: «Μου έσπασαν την πόρτα με κλωτσιές. Μου κλώτσησαν το κεφάλι. Η κοπέλα μου κλαίει, έχει πλαντάξει».

Η στιγμή που ρίχνει τα αυγά στον βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα

Χθες το πρωί, στο Micklegate Bar στο Γιορκ, ο Thelwell βρέθηκε στο έδαφος από τέσσερις αστυνομικούς, ενώ φώναζε «αυτή η χώρα χτίστηκε πάνω στο αίμα των σκλάβων», την ώρα που όσοι ήταν εκεί, φώναζαν «ο Θεός σώζει τον βασιλιά» και «ντροπή».

Πλάνα δείχνουν τη ρίψη των αυγών τα οποία περνούν δίπλα από τον βασιλιά Κάρολο και σπάνε στο έδαφος, ενώ τον υποδέχονταν οι ηγέτες της πόλης. Ο Κάρολος κοίταξε για λίγο γύρω του για να δει τα σπασμένα αυγά, αλλά κατά τα άλλα δεν αντέδρασε σχεδόν καθόλου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ