Απεργία: Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με μολότοφ και χημικά - προσαγωγές στις πορείες (φωτό - βίντεο)

Ακινητοποιημένα παραμένουν μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, ταξί, προαστιακός, ενώ ορισμένες ώρες θα γίνουν δρομολόγια από τραμ και ΗΣΑΠ.

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας για την πανελλαδική απεργία κατά της ακρίβειας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ακινητοποιημένα παραμένουν μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, ταξί, προαστιακός, ενώ ορισμένες ώρες θα γίνουν δρομολόγια από τραμ και ΗΣΑΠ. Ανοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο.

Επεισόδια σημειώθηκαν περίπου στις 13.30 το μεσημέρι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ενώ η πορεία βρισκόταν στο τέλος της, ομάδα αγνώστων πέταξε βόμβες μολότοφ προς την πλευρά της αστυνομίας, που βρισκόταν κοντά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Μετά από 20 λεπτά τα επεισόδια ολοκληρώθηκαν και η πορεία συνεχίστηκε.

 

 

 

 

Μολότοφ και χημικά μπροστά από τη Βουλή

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της πορείας στο πλαίσιο της απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

 

 

 

 

Άγνωστοι με κουκούλες και καλυμμένα χαρακτηριστικά πέταξαν βόμβες μολότοφ στους άνδρες των ΜΑΤ και ακολούθησε ρίψη χημικών για την απομάκρυνσή τους.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές, ενώ άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα στο κέντρο, καθώς έσπασαν βιτρίνες.

 

Πορεία

 

 

 

 

 

 

Θεσσαλονίκη-Απεργία: Μολότοφ και χημικά στο κέντρο

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση πορείας στο πλαίσιο της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν σήμερα Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Εργατικά Σωματεία και Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Συγκεκριμένα τα επεισόδια έγιναν στην Αγίου Δημητρίου και στην Ολύμπου, όταν διαδηλωτές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με περιορισμένη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Οι οδομαχίες συνεχίζονται και αυτήν την ώρα το σκηνικό έντασης έχει μεταφερθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην οδό Ολύμπου, αλλά και στην Εγνατία.

Από τα επεισόδια έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές ενώ από την αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ