Χριστουγεννιάτικη εκδρομή στη σκιά του μυθικού Ολύμπου: Από το Δίον, στη Βεργίνα με τους Βασιλικούς Τάφους και την Παναγία Σουμελά

Σύμφωνα με την παράδοση οι μούσες, συλλέγοντας τα κομμάτια του κορμιού του σκοτωμένου Ορφέα, τον έθαψαν κάτω από τον Όλυμπο

Τα Manessi Travel μας έχουν να προτείνουν μια όμορφη χριστουγεννιάτικη εκδορμή στη σκιά του μυθικού Ολύμπου.

Σύμφωνα με την παράδοση οι μούσες, συλλέγοντας τα κομμάτια του κορμιού του σκοτωμένου Ορφέα, τον έθαψαν κάτω από τον Όλυμπο, τα Λίδηχρα, όπου ακόμα και τώρα τα αηδόνια τραγουδούν πάνω στον τάφο του, τα πιο γλυκά του τραγούδια. Η παράδοση αυτή, μας έρχεται από τους Παυσανία, Στράβωνα, τον Απολλώνιο τον Ρόδιο κ.α.

Οι αναχωρήσεις είναι  23, 30/12 και 5/1, ενώ η τιμή ξεκινά από 289€ (4 ημέρες / 3 νύχτες).

 

Πληροφορίες πακέτου

4, μέρες με πούλμαν στο Δίον - Λιτόχωρο- Βεργίνα - Παναγία Σουμελά - Βέροια - Όλυμπος - Άγ. Διονύσιος - Τέμπη - Αμπελάκια.  Διαμονή στο POSEIDON PALACE 4* στη Λεπτοκαρυά,  µε ηµιδιατροφή στην οποία συμπεριλαμβάνεται το εορταστικό δείπνο Ρεβεγιόν με μουσική την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς .

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα - Δίον – Λιτόχωρο

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:00 με ενδιάμεσες στάσεις για την όμορφη Πιερία. Μέσω Τεμπών και Πλαταμώνα, επίσκεψη στο μουσείο του Δίον (έξοδα ατομικά). Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας POSEIDON PALACE 4* στη Λεπτοκαρυά. Εγκατάσταση, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η ΜΕΡΑ

Βεργίνα - Παναγία Σουμελά – Βέροια

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στην Βεργίνα, με τους μοναδικούς Βασιλικούς Τάφους και τα ανεκτίμητα κειμήλια και αρχαιολογικούς θησαυρούς (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για προσκύνημα στην επιβλητική Μονή Σουμελά με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, το παραδοσιακό Μακεδονίτικο χωριό Καστανιά μέσα σε μοναδικό φυσικό τοπίο και την γοητευτική Βέροια με την πεζοδρομημένη αγορά, τα πολλά αρχοντικά και τις υπέροχες γεύσεις της. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και το βράδυ εορταστικό δείπνο Ρεβεγιόν με εορταστικό μενού και μουσική.

3η ΜΕΡΑ

Όλυμπος - Άγ. Διονύσιος – Λιτόχωρο

Χρόνια Πολλά! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και φυσιολατρική εκδρομή στους πρόποδες του Ολύμπου, μέχρι το πρώτο καταφύγιο (Πριόνια). Επίσκεψη στη Μονή του Αγ. Διονυσίου με κατάνυξη και περίπατος στο γραφικό Λιτόχωρο, όπου χρόνος για καφέ και να απολαύσουμε τη βόλτα μας. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος να χαλαρώστε στις ανέσεις του. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η ΜΕΡΑ

Τέμπη - Αμπελάκια – Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τα Τέμπη. Πανέμορφη διαδρομή δίπλα στον Πηνειό, προσκύνημα στην Αγία Παρασκευή και ανάβαση στα ιστορικά Αμπελάκια, όπου βρίσκεται το περίτεχνο αρχοντικό του Γεωργίου Σβαρτς 18ου αι. (μόνο εξωτερικά λόγο ανακαίνισης), αλλά και το φανταστικό Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. 

Μπορείτε να δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για την εκδρομή

*Φωτογραφίες via manessistravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ