Γιάννης Λουκάκος: Συνταγή για cheeseburger - το πιο λαχταριστό, σπιτικό μπέργκερ που έχετε δοκιμάσει (βίντεο)

Απολαύστε ένα σπιτικό, αλλά αυθεντικό cheeseburger εύκολα, γρήγορα με απλά υλικά

ΥΛΙΚΑ

Για το cheeseburger

800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, από σπάλα ή σιδηρόδρομο ή μείγμα των δύο

20 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. τυρί τσένταρ

4 ψωμάκια για burger

160 γρ. σάλτσα ρεμουλάντ

4 φύλλα iceberg

120 γρ. ντομάτα, 4 φέτες περίπου

40 γρ.  αγγούρι τουρσί

40  γρ. κρεμμύδι τουρσί

αλάτι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το cheeseburger

Ζυγίζουμε τον κιμά σε 4 μπάλες των 200 γρ. για το κάθε μπιφτέκι. Φορμάρουμε τον κιμά σε μπιφτέκια έτσι ώστε τα μπιφτέκια να είναι στρογγυλά και επίπεδα και η διάμετρός τους να είναι λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ψωμιού.

Αλατίζουμε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και από τις 2 πλευρές.

Μπορούμε είτε να συνεχίσουμε το μαγείρεμα στο τηγάνι είτε να μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Και στις δύο περιπτώσεις ψήνουμε τα μπιφτέκια στον βαθμό της αρεσκείας μας και στο τέλος του μαγειρέματος βάζουμε πάνω στα μπιφτέκια τις φέτες από το τυρί για 1 λεπτό μέχρι να λιώσουν. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και αλείφουμε το κάτω μέρος του ψωμιού με την κέτσαπ και τη ρεμουλάνΠροσθέτουμε το μαρούλι και πάνω του τοποθετούμε το μπιφτέκι με το λιωμένο τσένταρ. Συνεχίζουμε με την ντομάτα και τα λαχανικά τουρσί και σκεπάζουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού.

TIPS: .

  • Το κλασικό μπιφτέκι για burger γίνεται μόνο με μοσχαρίσιο κιμά, αλάτι και αν θέλουμε πιπέρι.
  • Σημαντικό είναι ο κιμάς να έχει περιεκτικότητα 25-30% σε λιπαρά για να παραμείνει το μπιφτέκι ζουμερό στο ψήσιμο.
  • Μπορείτε να αλλάξετε τα υλικά του Burger σας σύμφωνα με το γούστο σας. Κάποιες επιλογές μπορεί να είναι μπέικον, κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα, κρεμμύδι, μανιτάρια, άλλα είδη τυριών κ.λπ.
  • Για να φορμάρουμε τα μπιφτέκια με μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα στρογγυλό τσέρκι.

Who is Who

 

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ