Σόκαρε η απόφαση του Ζεράρ Πικέ ότι σταματά το ποδόσφαιρο- Το συγκινητικό βίντεο, με σκηνές από την παιδική ηλικία του (βίντεο)

Θα παίζει με την Μπαρτσελόνα στο Νου Καμπ το Σάββατο για τελευταία φορά

Ο Ζεράρ Πικέ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το ποδόσφαιρο, στα 35 του χρόνια. Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα και της εθνικής ομάδας της Ισπανίας έκανε γνωστό πως αυτό το Σάββατο θα παίξει για τελευταία φορά στο Καμπ Νου, στο παιχνίδι των «μπλαουγκράνα» κόντρα στην Αλμερία.

Ο Πικέ επέλεξε να ανακοινώσει πως κρεμά τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του με ένα βίντεο που ανάρτησε στα social media. Σε αυτό, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές της ομάδας, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του.

Στο βίντεο προβάλλονται πολλά στιγμιότυπα από την παιδική ηλικία του ποδοσφαιριστή, τα οποία ο ίδιος παρακολουθεί κάποιες φορές βουρκωμένος. 

«Τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, πολλοί άνθρωποι μιλάνε για μένα. Μέχρι τώρα, δεν είχα πει τίποτα. Αλλά τώρα θέλω εγώ να μιλήσω για μένα», λέει στο βίντεο ο Πικέ.

«Όπως πολλοί από εσάς, πάντα ήμουν υποστηρικτής της Μπαρτσελόνα. Γεννήθηκα σε μια οικογένεια ποδοσφαιρόφιλων και φιλάθλων της Μπαρτσελόνα. Από πολύ μικρή ηλικία, δεν ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής, ήθελα να γίνω παίκτης της Μπαρτσελόνα», συνεχίζει.

Τον τελευταίο καιρό, σημειώνει, σκέφτεται πολύ εκείνο το παιδί. «Τι θα σκεφτόταν ο μικρός Ζεράρ αν του έλεγαν πως θα πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρά του; Ότι θα φτάσει στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, θα κερδίσει κάθε πιθανό τρόπαιο, θα γίνει πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου. Ότι θα παίξει με τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία, θα γίνει ένας από τους αρχηγούς της ομάδας, θα κάνει φίλους για μια ζωή». 

«Έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε που ήρθα στην Μπαρτσελόνα, έφυγα και ξαναγύρισα», λέει, αναφερόμενος στα τέσσερα χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Το ποδόσφαιρο μου έχει δώσει τα πάντα. Η Μπαρτσελόνα μου έχει δώσει τα πάντα. Εσείς, μου έχετε δώσει τα πάντα», συνεχίζει.

«Και τώρα που όλα τα όνειρα εκείνου του παιδιού έχουν πραγματοποιηθεί, θέλω να σας πω ότι αποφάσισα πως ήρθε η ώρα να φτάσει αυτό το ταξίδι στο τέλος του. Πάντα έλεγα ότι δεν θα υπάρξει άλλη ομάδα μετά την Μπαρτσελόνα και έτσι θα γίνει», συμπληρώνει και σημειώνει πως το παιχνίδι αυτού του Σαββάτου θα είναι το τελευταίο του στο Καμπ Νου.

«Θα γίνω ένας κανονικός φίλαθλος, θα υποστηρίζω την ομάδα. Θα περάσω την αγάπη μου για την Μπαρτσελόνα στα παιδιά μου, όπως έκανε η οικογένειά μου σε εμένα. Και με ξέρετε, αργά ή γρήγορα θα επιστρέψω. Θα σας δω στο Καμπ Νου», καταλήγει.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ