Βασίλης Παπαθεοδώρου: 5 μήνες παρακολουθούσαν οι Αρχές τον συγγραφέα - 5 χρόνια έψαχνε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Φρίκη από τις αποκαλύψεις για τη δράση του συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Βασίλη Παπαθεοδώρου. 

Δύο σκληροί δίσκοι γεμάτοι με εικόνες φρίκης. Περίπου 100 βίντεο και φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας, με "πρωταγωνιστές" κάτω των 12 ετών.

Πρωτογενές υλικό για τη συγγραφή ενός βιβλίου, χαρακτήρισε τα σοκαριστικά ευρήματα που εντόπισαν στην κατοχή του τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Βασίλης Παπαθεοδώρου.

 

Δείτε επίσης: Σοκ: Συνελήφθη για παιδική πορνογραφία γνωστός συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας (βίντεο)

Η έρευνα για τον συγγραφέα κράτησε πέντε μήνες

«Η σύλληψη έγινε στις 18 Οκτωβρίου και η προφυλάκιση στις 26 Οκτωβρίου. Ο λόγος που δεν υπήρξε ανακοίνωση είναι γιατί συνεχίστηκε η ερευνά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συσχετισμό με άλλες υποθέσεις της υπηρεσίας», δήλωσε σήμερα Πέμπτη στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου. Διευκρίνισε μάλιστα ότι «από την έρευνα που έκαναν τα στελέχη της Δίωξης επί πέντε μήνες, προέκυψε ότι, φαίνεται να μην σχετίζεται με άλλες υποθέσεις η συγκεκριμένη υπόθεση».

Ερωτηθείσα γιατί δεν δημοσιεύονται τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του, είπε ότι, «δεν υπάρχει εισαγγελική εντολή για δημοσιοποίηση», εξηγώντας ότι, «δεν είναι όλες οι υποθέσεις ίδιες. Είχε υλικό στην κατοχή του, δεν κατηγορείται για κακοποίηση ο ίδιος. Είχε αποκτήσει πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές και αποθήκευε το υλικό αυτό».

Είχε στην κατοχή του 100 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας

Εντωμεταξύ η ΕΛ.ΑΣ. σε ενημερωτικό της σημείωμα εξήγησε πώς έφθασε στα ίχνη του Βασίλη Παπαθεοδώρου. Περιγράφει πώς χτύπησε το σύστημα, καθώς ο συγγραφέας μπήκε στα site με τέτοιο υλικό έχοντας στην κατοχή του υλικό πορνογραφίας με πρωταγωνιστές παιδιά κάτω των 12 ετών.

Εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από σάρωση που πραγματοποίησαν στο Διαδίκτυο με ειδικό λογισμικό που εντοπίζει αρχεία παιδικής πορνογραφίας, ονόματι Child Protection System.

Το εργαλείο αυτό «μαρκάρει» τέτοιου είδους βίντεο κατά τη διαδικασία download από τους χρήστες του διαδικτύου, ώστε να μπορούν να αναζητηθούν τα ίχνη τους στη συνέχεια. Κατόπιν ενημέρωσης των αρμόδιων δικαστικών Αρχών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του.

Στον υπολογιστή του συγγραφέα βρέθηκαν σχεδόν δεκάδες βίντεο κυρίως με αγόρια και κορίτσια ηλικιών μεταξύ 10 με 12 ετών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάθε χρόνο η ΕΛ.ΑΣ. φτάνει στα ίχνη 30-40 ατόμων που κάνουν τις ίδιες πράξεις.

 

 

Εκδόσεις Καστανιώτη: Διακόψαμε κάθε μορφής συνεργασία με τον Β. Παπαθεοδώρου

οι εκδόσεις Καστανιώτη, μόλις πληροφορήθηκαν την είδηση για την σε εξέλιξη ποινική έρευνα.

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης από τις 18 Οκτωβρίου ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Οι εκδόσεις Καστανιώτη εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με τον γνωστό συγγραφέα παιδικών βιβλίων με τον οποίο συνεργάζονταν στην οποία ενημερώνουν ότι έχουν διακόψει κάθε μορφή συνεργασίας μόλις πληροφορήθηκαν για την σε εξέλιξη ποινική έρευνα.

 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εκδόσεων Καστανιώτη

«Οι Εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, αμέσως μόλις πληροφορηθήκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα από τις δικαστικές αρχές, για σοβαρή κατηγορία.

Η απόφασή μας προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων και των συνεργατών μας και –πάνω από όλα– των αναγνωστών μας και αποδεικνύει ότι για εμάς, η ακεραιότητα των συνεργατών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Συνεχίζουμε να εκδίδουμε σημαντικά βιβλία συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο και να μεταλαμπαδεύουμε την αξία της ανάγνωσης».

 

 

Κορτώ για Παπαθεοδώρου: Να γράφεις βιβλία για παιδιά, να κλείνεις το Word και να ανοίγεις το αρχείο της κόλασης

Περιγράφοντας τη φρίκη του να παρακολουθεί κανείς παιδιά να βιάζονται, ο Αύγουστος Κορτώ εύχεται ο δράστης να καταδικαστεί σε «πολλά, πολλά χρόνια φυλακή».

Η ανάρτηση του Αυγούστου Κορτώ:

«Στην επίγεια κόλαση, υπάρχουν πολλά επίπεδα βαρβαρότητας και φρίκης – και το να βιάζονται παιδιά εφτά κι οχτώ χρονών για να απολαμβάνουν το θέαμα τα διεστραμμένα καθίκια που με τον τρόπο αυτό διασπείρουν και διαιωνίζουν το ασύλληπτο, ασυγχώρητο έγκλημα, πιθανώς να είναι ο πάτος της κόλασης.

Ένα παιδί που υφίσταται τέτοια θηριώδη κακοποίηση, είναι σαν να το σκοτώνεις. Όσοι γιατροί και να πέσουν πάνω του, όση στοργή κι αν λάβει, πώς να διαχειριστεί τέτοιο τραύμα;

 

 

Πώς να ορθοποδήσει, να εμπιστευτεί ενήλικους και συνομήλικους, πώς να ερωτευτεί, να δώσει συναινετικά το κορμί του; Πώς να αποφύγει τη λήθη των ουσιών που είναι συχνά η μοίρα τέτοιων ρημαγμένων παιδιών; Δεν θέλω ούτε να γράψω τ’ όνομά του, γιατί εννοείται πως τον ήξερα, στον ίδιο εκδότη ήμασταν ένα φεγγάρι. Δεν το χωράει το μυαλό μου – να γράφεις βιβλία για παιδιά, να κλείνεις το αρχείο του Word, και να ανοίγεις το αρχείο της κόλασης.

Πολλά, πολλά χρόνια φυλακή. Τίποτα άλλο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ