Φωτό & βίντεο από την επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στην Ακρόπολη - Η αλλαγή στο look της βασίλισσας Μάξιμα

Τους ξενάγησε η Λίνα Μενδώνη

Τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης επισκέφτηκε ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας, που πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας, μετά από πρόσκληση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες το βασιλικό ζεύγος, το οποίο ξενάγησε η Λίνα Μενδώνη, πόζαρε μπροστά στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο. 

Η βασίλισσα Μάξιμα είχε φροντίσει να αλλάξει τις γόβες που φορούσε νωρίτερα και να φορέσει ένα ζευγάρι φλατ παπούτσια, σε ανάλογο τόνο με το κομψό φόρεμά της, για να μπορέσει να περιηγηθεί άνετα στον αρχαιολογικό χώρο. Άλλωστε για την προστασία του χώρου είθισται οι κυρίες να μην φορούν ψηλοτάκουνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 55χρονος μονάχρης και η σύζυγός του, πριν την επίσκεψη στην Ακρόπολη κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη  συνέχεια έγιναν δεκτοί στο Προεδρικό Μέγαρο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία πραγματοποίησαν  κατ' ιδίαν συνάντηση. Ακολούθησε η συνάντηση με τους Συνηγόρους του Πολίτη Ελλάδας και Ολλανδίας στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Για την πρώτη ημέρα της επίσκεψης στην χώρα μας η Μάξιμα επέλεξε ένα φόρεμα, τύπου σιγκούνι σε λευκό και κανελί χρώμα που θύμιζε μινωικά ενδύματα. Το look ολοκληρώθηκε με ένα λευκό καπέλο με βέλο και ένα ζευγάρι άσπρες γόβες στιλέτο με λίγη διαφάνεια, τις οποίες αντικατέστησε με πιο βολικά παπούτσια για την ξενάγηση.

Άλλο ρούχο φορούσε και η υπουργός Πολιτισμού την οποία είχαμε δει στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με ένα μαύρο ταγιέρ.

Για την επίσκεψη στην Ακρόπολη η Λίνα Μενδώνη φόρεσε ένα φόρεμα τύπου καφτάνι και φυσικά φλατ παπούτσια.

Στη συνέχεια το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας συνάντησε τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και θα ακολουθήσει δεξίωση της ολλανδικής κοινότητας.

Δείτε επίσης: Βασιλικό ζεύγος στην Αθήνα: Το κεραμίδι καπέλο της γυναίκας του Ολλανδού πρέσβη, η Μάξιμα μανεκέν, το σικ ταγιέρ της Λίνας Μενδώνη & η στέκα

Το πρόγραμμα του βασιλιά και της βασίλισσας της Ολλανδίας στην Ελλάδα

Το βράδυ, στις 20:00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Βασιλιά και της Βασίλισσας της Ολλανδίας.

Η δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης περιλαμβάνει στις 09:35 συμμετοχή του Βασιλιά και της Βασίλισσας της Ολλανδίας, μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τη βία κατά των γυναικών, στο φουαγιέ της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αμέσως μετά, στις 11:00, θα παραστούν στον 14ο διαγωνισμό καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας «The Squeeze» στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στις 12:25 είναι προγραμματισμένη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα» και στις 15:00 σε σχολική μονάδα και δομές φιλοξενίας ανηλίκων.

Το βράδυ της Τρίτης, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί η ανταποδοτική εκδήλωση του Βασιλιά και της Βασίλισσας της Ολλανδίας προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο Μέγαρο Μουσικής.

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, ο Βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η Βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας θα μεταβούν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την επίσημη επίσκεψή τους στη χώρα μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

*ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI και NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ