Το βίντεο της ημέρας από την Ουγκάντα - Μαθητές της ορθόδοξης κοινότητας τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας

Ο πάτερ Αντώνιος έχει αφιερώσει τη ζωή του στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για εκατοντάδες παιδιά

Συγκίνηση προκαλεί το βίντεο με τους μαθητές της ορθόδοξης κοινότητας στην Ουκγάντα, της Αφρικής,να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας, για την επέτειο του «ΟΧΙ».

Τα παιδιά ντυμένα με τις σχολικές τους στολές και κρατώντας ελληνικά σημαιάκια, τίμησαν την 28η Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει το greekreporter.com ο πάτερ Αντώνιος Μουτιάμπα, μαζί με τη σύζυγό του Χαριτίνη, και με την υποστήριξη της Ελληνορθόδοξης Μητρόπολης Καμπάλας, έχει αφιερώσει τη ζωή του στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για εκατοντάδες παιδιά.

Χάρη σε ιδιωτικές δωρεές από την Ελλάδα, διαχειρίζεται τρία οικοτροφεία που παρέχουν εκπαίδευση, ιατρική περίθαλψη, τροφή και στέγη σε περισσότερα από 1.200 φτωχά και ορφανά παιδιά, προσφέροντας ελπίδα και αξιοπρέπεια στη ζωή τους.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα ο πατέρας Αντώνιος είπε ότι τα σχολεία του γιορτάζουν κάθε χρόνο την Ημέρα του OXI. Κυματίζοντας ελληνικές σημαίες, οι μαθητές κάνουν παρέλαση έξω από τα σχολεία και στη συνέχεια συγκεντρώνονται στην εκκλησία στην περιοχή Luweero. 

«Γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου πρώτα από όλα για να τιμήσουμε και να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα. Αλλά και γιατί θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος», δηλώνει. «Τα παιδιά στην Ουγκάντα ​​μαθαίνουν να λένε πάντα «Ναι» (Ναι). Τους διδάσκω ότι μερικές φορές πρέπει να λένε «Όχι», όπως είπαν οι Έλληνες στις φασιστικές δυνάμεις το 1940» εξηγεί ακόμα ο ιερέας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ