Λίμνη Δόξα – Μια κοντινή χειμερινή οικογενειακή απόδραση σε ένα τοπίο που δεν είχατε φανταστεί ποτέ ότι υπάρχει στη χώρα μας.! (φωτο)

arhiki_bi12



Στα όρια του Δήμου Σικυωνίων, λίγο ψηλότερα από το οροπέδιο του Φενεού στο Δήμο Κορινθίας βρίσκεται η λίμνη Δόξα. Ερχόμενοι από Αθήνα και οδηγώντας στην εθνική οδό Αθηνών – Πατρών, θα πρέπει να στρίψετε για Στυμφαλία στο ύψος του Κιάτου. Περνάτε την ιστορική λίμνη Στυμφαλία και μετά από λίγα χιλιόμετρα ο δρόμος γίνεται ανηφορικός με στροφές καθώς πλησιάζετε το χωρίο Καστανιά. Λίγα χιλιόμετρα μετά την Καστανιά στα αριστερά σας θα αποκτήσετε πανοραμική θέα προς την μεγάλη κοιλάδα του Φενεού. Ο δρόμος σας θα περάσει μέσα από τα χωριά Μοσιά και Μεσινό ενώ σε λίγα χιλιόμετρα θα στρίψετε δεξιά προς Αρχαίο Φενεό και από εκεί σε ένα μόλις χιλιόμετρο θα αντικρίσετε την μικρή και πανέμορφη λίμνη.

doxa4Η περιοχή βρίσκεται ανάμεσα σε ψηλές χιονισμένες κορφές και μαζί με τα πυκνά δάση της Κυλλήνης βόρεια, του Ολίγυρτου ανατολικά-νότια και την οροσειρά του Χελμού δυτικά, αποτελεί έναν μοναδικής ομορφιάς ορεινό υγρότοπο. Στο κέντρο της λίμνης στέκει αγέρωχη η χερσόνησος που στο τέλος της καταλήγει στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Η ιστορία της Λίμνης του Φενεού είναι πολύ παλιά και ακολουθεί την ιστορία της πόλης. Οι μαρτυρίες αναφέρονται από τον 4ο π.Χ αιώνα και λένε ότι η λίμνη άλλοτε κατέκλυζε τον κάμπο και έκανε καταστροφές κι άλλοτε άδειαζε. Κατά τη μυθολογία η συγκεκριμένη περιοχή ήταν κατοικητήριο του Ποσειδώνα ο οποίος όταν θύμωνε προκαλούσε την πλημμύρα. Οι ποταμοί Δόξας και Όλβιος μετέφεραν εκεί τα νερά τους, μετατρέποντας την κάθε χειμώνα σε λίμνη.

_kuk7014_0

Διαβάστε την συνεχεια στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ