O Βασιλιάς Κάρολος σε ριάλιτι! Συμμετείχε σε εκπομπή στην τηλεόραση για να του επισκευάσουν ένα σπασμένο βάζο! (βίντεο)

Ένας διαφορετικός βασιλιάς

Χωρίς στεγανά απέδειξε ότι είναι ο βασιλιάς Κάρολος Γ' που εμφανίστηκε στην εκπομπή The Repair Shop το βράδυ της Τετάρτης ενθουσιάζοντας το βρετανικό κοινό.

Ο παρουσιαστής Jay Blades και η ομάδα επισκέφθηκαν το Dumfries House στη Σκωτία για ένα και μοναδικό επεισόδιο με αφορμή την εκατονταετηρίδα του BBC, όταν ο βασιλιάς Κάρολος ήταν ακόμα πρίγκιπας της Ουαλίας από ο φθινόπωρο ου 2011 έως την άνοιξη του 2022. Ο Jay Blades είναι ένας σύγχρονος επισκευαστής επίπλων, ιδιοκτήτης του συνεργείου The Repair Shop και παρουσιαστής της τηλεόρασης. Στην εν λόγω εκπομπή πελάτες πηγαίνουν παλιά αντικείμενα που χρειάζονται επισκευή και τα έσοδα πηγαίνουν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Στο ειδικό επεισόδιο The Repair Shop: A Royal Visit, ο βασιλιάς Κάρολος χρειάστηκε βοήθεια για να επισκευάσει ένα ρολόι του 18ου αιώνα και ένα βάζο που κατασκευάστηκε για το Ιωβηλαίο της βασίλισσας Βικτωρίας από τον Βρετανό κεραμιστή Wemyss Ware. Είπε ότι το κατεστραμμένο βάζο έπεσε όταν κάποιος άνοιγε ένα παράθυρο - «δεν το γνώριζε», είπε αστειευόμενος. Ο παρουσιαστής δήλωσε: «Οι άνθρωποι συχνά λένε ότι ποτέ μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του, οπότε ποτέ μην ακούς τι λένε οι άνθρωποι για κάποιον μέχρι να τον γνωρίσεις εσύ ο ίδιος. Ήταν πραγματική χαρά και τιμή να δουλέψω μαζί του, περιμένετε να το δείτε, θα εκπλαγείτε. Ποτέ δεν τον έχετε δει έτσι».

Μιλώντας στη Mirror, ο Jay περιέγραψε τον βασιλιά ως «μια πραγματική χαρά» και συμπλήρωσε ότι η γνωριμία του μαζί του ήταν μια «συγκλονιστική στιγμή». Μάλιστα στην ίδια εκπομπή καλεσμένος ήταν και ένας απλός πολίτης. «Έχεις καλεσμένο κάποιον από μια κοινή κατοικία και κάποιον από μια βασιλική κατοικία που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα σχετικά με τη χειροτεχνία πολιτιστικής κληρονομιάς, και είναι απίστευτο να βλέπεις ότι δύο άνθρωποι που βρίσκονται τόσο μακριά μεταξύ τους, από διαφορετικά άκρα του φάσματος, έχουν στην πραγματικότητα τα ίδια ενδιαφέροντα».

Στο επεισόδιο που προβλήθηκε, ο Κάρολος συνάντησε μαθητές από το πρόγραμμα Building Craft Programme του Prince's Foundation - μια πρωτοβουλία κατάρτισης που διδάσκει παραδοσιακές δεξιότητες όπως η σιδηρουργία, η λιθοτεχνία και η ξυλογλυπτική. Ο μονάρχης δήλωσε σχετικά: «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι μεγάλη τραγωδία η έλλειψη επαγγελματικής εκπαίδευσης στα σχολεία, στην πραγματικότητα δεν προορίζονται όλοι για την ακαδημαϊκή καριέρα». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ