Story of the Day: Ο ήρωας της χρονιάς - Αυστραλός μαραθωνοδρόμος τρέχει μόνο με το 30% των πνευμόνων του (φωτό - βίντεο)

Τρέχει και μαζεύει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Ένας Αυστραλός έχει γίνει γνωστός ως ο αθλητής της ΧΑΠ λόγω της απίστευτης ικανότητάς του να τρέχει ολόκληρους μαραθωνίους, παρόλο που έχει μόνο 30% πνευμονική χωρητικότητα, ως αποτέλεσμα μιας ανίατης πάθησης.

Ο Russell Winwood διαγνώστηκε με ΧΑΠ (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια) το 2011. Μέχρι τότε, ο γεννημένος στο Μπρίσμπεϊν άνδρας, είχε ήδη αλλάξει τη ζωή του, έχοντας επιβιώσει από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο σε ηλικία 36 ετών.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Είχε κόψει το κάπνισμα, είχε μειώσει την κατανάλωση αλκοόλ, είχε αρχίσει να τρώει καλύτερα και, κυρίως, είχε αρχίσει να αθλείται. Για χρόνια, αγωνιζόταν σε διάφορες αποστάσεις τριάθλου, από σπριντ μέχρι Half Ironman και ακόμη και σε μερικούς υπερμαραθώνιους.

 

 

Όλα πήγαιναν καλά, αλλά κάποια στιγμή ο Winwood παρατήρησε ότι η συνήθης προπόνησή του ήταν πιο δύσκολη και δυσκολευόταν να αναπνεύσει.

Τότε ήταν που έλαβε τη διάγνωση της ΧΑΠ, μαζί με την προειδοποίηση ότι οι πνεύμονές του λειτουργούσαν σε λιγότερο από 30 τοις εκατό της χωρητικότητάς τους.

"Η διάγνωση της ΧΑΠ ήταν δύσκολη. Ένιωσα εξαπατημένος επειδή είχα δουλέψει τόσο σκληρά για να αποκαταστήσω την υγεία μου μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο", δήλωσε ο Russell στο Lung Foundation Australia. "Θα μπορούσα να είχα αφήσει αυτή την ασθένεια να μου πνίξει σιγά σιγά τη ζωή. 

 

 

Αντ' αυτού, αποφάσισα να κάνω έναν αγώνα Ironman και στη συνέχεια άλλον έναν, και άλλον έναν. Τότε σκέφτηκα να τρέξω μαραθώνιους σε όλο τον κόσμο και να συγκεντρώσω χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς"

Μόλις έξι μήνες αφότου άκουσε τα άσχημα νέα, ο Russell Winwood ολοκλήρωσε σύμφωνα με το odditycentral, το πρώτο του πλήρες τρίαθλο Iron Man, σαν να ήθελε να δείξει στον εαυτό του και στον υπόλοιπο κόσμο ότι δεν θα επέτρεπε στη ΧΑΠ να ελέγχει τη ζωή του. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπήκε σε αυτό το κεφάλαιο της ζωής του εντελώς τυφλός.

 

 

Άρχισε να διαβάζει για την κατάστασή του, να παίρνει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, να τρέφεται σωστά και να αυξάνει το επίπεδο της καρδιοαναπνευστικής του φυσικής κατάστασης.

Το να τρέχεις μαραθώνιους είναι μεγάλη πρόκληση για κάθε αρτιμελή άνθρωπο, αλλά ακόμη μεγαλύτερη για κάποιον που δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Πολλοί άνθρωποι στην κατάσταση του Ράσελ είναι γενικά καθηλωμένοι στο σπίτι ή εντελώς ακίνητοι, και όμως εδώ είναι αυτός που σπρώχνει τον εαυτό του προς τα εμπρός και εμπνέει εκατομμύρια ανθρώπους με τη φιλοδοξία του και τη στάση του να μην λέει ποτέ να πεθάνει.

 

 

Ο Ράσελ τρέχει με μια φιάλη οξυγόνου στην πλάτη του και έχει πάντα μαζί του έναν δρομέα υποστήριξης, αλλά πρέπει να κάνει όλα τα δύσκολα μέρη - το τρέξιμο και την αναπνοή - μόνος του.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "COPD A MARATHON FOR LIFE 65634 COIC 1D 40573 ERTE 68740"

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Συγκρίνει το να τρέχει με 30% πνευμονική χωρητικότητα με ασφυξία ή πνιγμό, αλλά προσθέτει ότι το επιπλέον οξυγόνο, η συνεπής προπόνηση, οι σωστές τεχνικές αναπνοής, θα του επιτρέψουν να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ