Σήμερα ο Όλαφ Σολτς στην Αθήνα: Αύριο η συνάντηση με Μητσοτάκη - «Βαριά» η ατζέντα

Όλα όσα θα συζητηθούν μεταξύ των δύο πλευρών

Για δεύτερη φορά, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, θα βρεθεί στην χώρα μας ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς. Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας, απευθείας από το Παρίσι.

Αύριο, 27/10, στις 08:30 ο Γερμανός καγκελάριος μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Στις 11:30 θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ και γεύμα εργασίας. Πέντε φορές στα 16 χρόνια της θητείας της στην καγκελαρία ταξίδεψε στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ, συνάντησε διαφορετικούς πρωθυπουργούς (Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα, Κυριάκο Μητσοτάκη) σε διαφορετικές πολιτικές και οικονομικές συγκυρίες με αποκορύφωμα τα χρόνια της ευρωκρίσης.

Σειρά τώρα έχει ένας άνδρας καγκελάριος, ο πρώτος μετά τον Γκέρχαρντ Σρέντερ εν έτει 2004, ο επίσης Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς. Το ταξίδι αυτό είναι πολυαναμενόμενο από ελληνικής πλευράς, αλλά βρίσκεται ψηλά και στη γερμανική ατζέντα εδώ και καιρό. Ειδικά στην παρούσα φάση που η χώρα προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση τον χειμώνα.

Όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, η συνάντηση των δύο ηγετών μπορεί να κρύβει και εκπλήξεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ