Τι θέλει να πει ο ποιητής; Ο Elon Musk έγραψε στα ελληνικά «διαλεκτική» και το Twitter πήρε φωτιά - «Σωκράτη εσύ, σούπερ σταρ» (φωτό)

Η ανάρτηση έχει ήδη πάνω από 3.000 retweets και περισσότερα από 50.000 Likes

Ο Elon Musk έκανε μια αινιγματική ανάρτηση στο Twitter γράφοντας απλά στα ελληνικά την λέξη «διαλεκτική».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 51χρονος μεγιστάνας της τεχνολογίας «προβληματίζει» τους πάνω από 100.000 followers του, που έβαλαν «φωτιά» στα πληκτρολόγια προσπαθώντας να καταλάβουν τι θέλει να πει ο ποιητής. Άλλωστε ο ιδυτής της Tesla κάνει συχνά - πυκνά tweets μέσα από τα οποία εκφράζει τις σκέψεις του.

Η ανάρτηση έχει ήδη πάνω από 3.000 retweets και περισσότερα από 50.000 Likes.

Φυσικά ανάμεσα σε όσους έσπευσαν να σχολιάσουν το tweet του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο (η αξία του υπολογίζεται στα $228 δισεκ.) ήταν και πολλοί Έλληνες.

«Φιλόσοφος(philosopher)= Elon Musk» θα γράψει κάποιος, ενώ σε άλλο post διβάζουμε «Σωκράτη εσυ (;) Σούπερ σταρ», από το γνωστό τραγούδι με το οποίο είχε εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στη  Eurovision το  1979.

Φυσικά δεν έλειψαν και εκείνοι που έσπευσαν να του εξηγήσουν τι σημαίνει η συγκεκριμένη λέξη, αλλά και άλλοι που αναρωτήθηκαν αν περιμένει και άλλο παιδί! 

«Η λέξη διαλεκτική προέρχεται από την ελληνική λέξη διαλέγομαι, που σημαίνει διεξάγω συζήτηση. Στην αρχαιότητα με τη διαλεκτική εννοούσαν την τέχνη να φτάνει κανείς στην αλήθεια μέσω της σύγκρουσης αντιθέτων απόψεων» θα γράψει κάποιος τρίτος.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι φήμες ότι  η κυβέρνηση  των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο ενεργοποίησης ελέγχου ασφάλειας για μερικές από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κροίσου, οι αν βρέθηκαν εξωγήινοι στον Άρη, αλλά και εξαγορά του Twitter από τον Musk, ήταν μερικές από τις υποθέσεις που έκαναν οι χρήστες της πλατφόρμας για το αινιγματικό tweet.

Η διαλεκτική

Η λέξη διαλεκτική προέρχεται από την ελληνική λέξη διαλέγομαι, που σημαίνει διεξάγω συζήτηση. Στην αρχαιότητα με τη διαλεκτική εννοούσαν την τέχνη να φτάνει κανείς στην αλήθεια μέσω της σύγκρουσης αντιθέτων απόψεων, όπως στο σύνολο σχεδόν των Πλατωνικών έργων.. Ο όρος επικράτησε διεθνώς ως Dialectic. Στην Αγγλία παλαιότερα ο όρος αυτός ήταν συνώνυμος της Λογικής όπως και εφαρμοζόταν στην τυπική συλλογιστική των εκάστοτε ρητόρων[εκκρεμεί παραπομπή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ