Η πιο ωραία vintage φωτό της ανεπανάληπτης λαίδη Νταϊάνα - Την ανέβασε η Vogue και μας άφησε με το στόμα ανοιχτό

Πρόκειται για ένα κλικ που τράβηκε το 1981 ο Lord Snowdon

Η βρετανική Vogue με αφορμή το βιβλίο «The Crown in Vogue» που κυκλοφόρησε πρόσφατα δημοσίευσε μια υπέροχη, vintage φτογραφία της λαίδη Νταϊάνα, που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό.

Πρόκειται για ένα κλικ που τράβηκε το 1981 ο Lord Snowdon και σε αυτό βλέπουμε την αδικοχαμένη πριγκίπισσα της Ουαλίας να ποζάρει στον φακό φορώντας ένα θαλασσί σύνολο με βολάν.

Σημειώνεται ότι ο Antony Charles Robert Armstrong-Jones, 1ος κόμης του Snowdon, (7 Μαρτίου 1930 – 13 Ιανουαρίου 2017), ήταν Βρετανός φωτογράφος και σκηνοθέτης.

Είναι περισσότερο γνωστός για τα πορτρέτα επιφανών προσώπων που τράβηξε, πολλά από τα οποία δημοσιεύτηκαν στη Vogue, στο Vanity Fair και άλλα γνωστά περιοδικά. Περισσότερες από 100 φωτογραφίες του βρίσκονται στις μόνιμες συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων. 

Από το 1960 έως το 1978 ήταν παντρεμένος με την πριγκίπισσα Μαργαρίτα, την αδερφή της βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Στην ανάρτησή της British Vogue διαβάζουμε σχετικά με το βιβλίο:

«Με οπτικούς θησαυρούς από το ασυναγώνιστο αρχείο της Vogue και συνεισφορές μέσα στις δεκαετίες από τους πιο οξυδερκείς βασιλικούς σχολιαστές, το «The Crown in Vogue» – που συντάχθηκε και γράφτηκε από τον συντάκτη της Vogue Robin Muir και τη συν-συγγραφέα Josephine Ross – είναι το οριστικό, έγκυρο πορτρέτο της μεγαλειώδους βασιλείας της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ – και της βασιλείας στη σύγχρονη εποχή. Στον σύνδεσμο στο bio, δείτε περισσότερες σπάνιες φωτογραφίες που επισημαίνονται στο βιβλίο και μάθετε πού μπορείτε να αγοράσετε αντίγραφα περιορισμένης έκδοσης».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ