Συγκίνηση στο Α’ Νεκροταφείο: Ένας χρόνος από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά - Στο μνημόσυνο ο σύζυγος και τα παιδιά της (φωτό)

«Η απουσία της μεγάλη για την οικογένεια της, για το κοινοβουλευτικό βίο, για την παράταξή μας»

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, το ετήσιο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά, καθώς την Τρίτη (25/10) συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον χαμό της.

Στο  Α’ Νεκροταφείο Αθηνών βρέθηκαν ο σύζυγος της αείμνηστης πολιτικού Ανδρέας Τσούνης και τα δύο από τα τρία παιδιά της Γιώργος και Κατερίνα.

Ακόμα το παρών έδωσε ο  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης και όλα τα στελέχη του κόμματος. 

Ο κ Ανδρουλάκης μετά το μνημόσυνο μετέβει στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη όπου  βρίσκεται η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, διενεργώντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο προκειμένου να ευχαριστήσει τον πρόεδρο της, Ευάγγελο Φιλόπουλο, για την προσφορά του στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, η οποία συνέδραμε πάντα τις προσπάθειες της Εταιρείας για την ευαισθητοποίηση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ανέφερε: «Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την τραγική απώλεια της Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά. Η απουσία της μεγάλη για την οικογένεια της, για το κοινοβουλευτικό βίο, για την παράταξή μας. Όμως παραμένει πυξίδα η παρακαταθήκη της, για το ΠΑΣΟΚ για αυτόνομη πορεία για πολιτικές που θα έχουν επίκεντρο πάντοτε τον άνθρωπο».

Σε ανάρτηση που έκανε χθες, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, ο κ Ανδρουλάκης ευχαρίστησε θερμά την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. «Για μια γυναίκα που νίκησε το φόβο και αγωνίστηκε για να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να ενταχθούν προγράμματα πρόληψης τέτοιων ασθενειών» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ένας χρόνος πέρασε από την τραγική απώλεια της Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά. Σήμερα και αύριο μπροστά στα γραφεία μας βρίσκεται η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας προσφέροντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε όσες γυναίκες το επιθυμούν .Τους ευχαριστώ θερμά για την τιμή που αποτίουν στην αείμνηστη Πρόεδρο μας, μια γυναίκα που νίκησε το φόβο και αγωνίστηκε για να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να ενταχθούν προγράμματα πρόληψης τέτοιων ασθενειών», αναφέρει ακόμα στην ανάρτησή του.

Σημειώνεται ότι χθες Σάββατο πραγματοποιήθηκε και το πολιτικό μνημόσυνο, της Φώφης Γεννηματά, στην αίθουσα Ιωνία, δίπλα στο Δημαρχείο της Βάρης - Βούλας, με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Σκανδαλίδη.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SDLIDESHOW

*Φωτογραφίες: NDPPHOTO

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ