Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Σπύρος Σούλης: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για να επιλέξετε την ιδανική κουρτίνα για το σπίτι σας (φωτό)

Από το χρώμα και το κόστος στη θηλιά και την εποχή

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να διαλέξετε τις τέλειες κουρτίνες για το δικό σας σπίτι βρίσκονται εδώ. 

#1 Χρώμα Το χρώμα της κουρτίνας εξαρτάται (και) από το κλίμα της περιοχής όπου βρίσκεται το σπίτι, προκειμένου να εξυπηρετεί εκτός από τις αισθητικές και τις πρακτικές ανάγκες σας. Αν, για παράδειγμα, μένετε σε περιοχές που έχει πολύ κρύο ή πολύ ζέστη καλό θα είναι να μην επιλέγετε κουρτίνες που είναι σκουρόχρωμες.

#2 Διπλές Κουρτίνες Αν δεν μπορείτε να αλλάζετε χειμωνιάτικες-καλοκαιρινές κουρτίνες, επιλέξτε από την αρχή διπλές κουρτίνες (και διπλό κουρτινόξυλο) με πιο ελαφριά υφάσματα εξωτερικά (προς το παράθυρο) και πιο βαριά εσωτερικά, τα οποία το καλοκαίρι θα μένουν ανοιχτά, ώστε να επιτρέπουν στον αέρα να περνάει.

thehomeissue_symvouleskourtines02

#3 Χειροκίνητος μηχανισμός Για να μην τραβάτε τα υφάσματα τοποθετήστε ένα χειροκίνητο μηχανισμό, ώστε να τραβιέται η κουρτίνα ομοιόμορφα και να μην χαλάει ούτε να λερώνεται.

#4 Κόστος Αν το σπίτι δεν είναι δικό σας, μην επενδύσετε μεγάλο κεφάλαιο για κάτι το οποίο ίσως να μην μπορείτε να αξιοποίησετε αργότερα στο επόμενο σπίτι. Κάντε πιο οικονομικές επιλογές κουρτινών.

Οι σκουρόχρωμες κουρτίνες ταιριάζουν σε χειμωνιάτικη διακόσμηση.

#5 Εποχή Τα σκούρα χρώματα ταιριάζουν σε χειμωνιάτικη διακόσμηση ή ανοίγματα με προσανατολισμό στο βορρά, για να προστατεύουν από το κρύο. Τα ανοιχτόχρωμα ελαφρά υφάσματα είναι για καλοκαιρινές εμφανίσεις, γιατί αφήνουν τον αέρα να περνάει αλλά προστατεύουν από τη ζέστη.

#6 Πλάτος Μετρώντας το πλάτος της κουρτίνας, μην αγνοήσετε την αισθητική του σε περίπτωση που θέλετε να φαίνεται ή να κρύβεται το παράθυρο πίσω από αυτήν και υπολογίστε ανάλογα τις διαστάσεις. Αν θέλετε να φαίνεται το παράθυρο ή η μπαλκονόπορτά σας υπολογίστε το αντίστοιχο πλάτος για την κουρτίνα σας, σύμφωνα με το spirossoulis.gr.

thehomeissue_symvouleskourtines03

#7 Μήκος Το μήκος (ή ύψος) της κουρτίνας αφορά την απόσταση από την κορυφή του κουρτινόξυλου μέχρι το στρίφωμά της. Μην τοποθετήσετε τη βέργα ακριβώς επάνω από την πόρτα ή το παράθυρο αλλά αρκετα εκατοστά πιο πάνω (15-20 εκ.). Βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί και από το ύψος του χώρου σας γιατί δεν θέλετε να κολλήσετε το κουρτινόξυλο στο ταβάνι αλλά να το βάλετε αρκετά ψηλά ώστε να δώσετε ύψος και αρχοντιά στον χώρο.

#8 Άνεση Για να μετρήσετε μια… «άνετη» κουρτίνα (να μην είναι τσίμα-τσίμα), θα υπολογίσετε το πλάτος του παράθυρου ή της πόρτας επί δύο (ή και επί τρία για ακόμα πιο «πλούσια» κουρτίνα).

f

#9 Θηλιά Προσοχή, σε περίπτωση που διαλέξετε κουρτίνα με θηλιά υπολογίστε το ύψος, με τη θηλιά να είναι δεμένη επάνω στο κουρτινόξυλο.

#10 Παράθυρο μπάνιου Στο παράθυρο του μπάνιου, διαλέξτε ή ένα βαμβακερό ύφασμα που πλένεται εύκολα ή ένα ένα ρόμαν από μπαμπού για ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ