Φώφη Γεννηματά: Ένας χρόνος στις 25 Οκτωβρίου από τον θάνατό της – Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν

Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 25 Οκτωβρίου  από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Τιμώντας τη μνήμη της και την πολιτική της παρακαταθήκη τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί προγραμματική εκδήλωση για την Υγεία και το Κράτος Πρόνοιας στο ξενοδοχείο CARAVEL με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη.

Παράλληλα, εκείνη την εβδομάδα κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα επισκεφτούν νοσοκομεία και δομές πρόνοιας πανελλαδικά προκειμένου να καταγράψουν προβλήματα, δυσλειτουργίες και ανάγκες.

Δωρεάν προληπτικοί μαστογραφικοί έλεγχοι

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) συνεχίζοντας το «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού», θα βρίσκεται 22 και 23 Οκτωβρίου 2022 στα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ για δωρεάν προληπτικό Μαστογραφικό Έλεγχο.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης, που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορούν να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία τιμώντας τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, η οποία εγκαινίασε το 2008 τη δεύτερη κινητή μονάδα της Εταιρείας μας θα παράσχει δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο στα Μέλη και Φίλες του κόμματός της.

Στo πλαίσιο αυτού του προγράμματος η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται:

Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 50.

Τηλέφωνα για ραντεβού: 210/3665378

Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ