Πολεμικό κλίμα καλλιεργεί η Τουρκία - "Η Ελλάδα βρίσκεται στην περιοχή κάλυψής μας" γράφει ο τουρκικός Τύπος για τον πύραυλο Tayfun

"Τι βλέπει" η Ελλάδα

Με μεγάλο ενδιαφέρον και τις κεραίες της τεντωμένες παρακολουθεί η κυβέρνηση τις κινήσεις της Άγκυρας τα τελευταία 24ωρα.

Η τουρκική προκλητικότητα δεν λέει να κοπάσει και απόδεξη αυτού αποτελεί το πρωτοσέλιδο της Turkiye που παρουσιάζοντας τις δυνατότητες του βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς "Tayfan" γράφει ότι «Η Ελλάδα βρίσκεται στην περιοχή κάλυψής μας». «Ο εγχώριος πύραυλος «Tayfun» έπληξε τον στόχο σε απόσταση 561 χλμ. με ακριβές χτύπημα. Μεγάλη περηφάνια για την άμυνα μας. Στο Ρίζε δοκιμάστηκε και ο εγχώριος πύραυλος που ανέπτυξε η Roketsan. Ο «Tayfun», πέτυχε τον στόχο του με εμβέλεια που μπορεί να χτυπήσει όλα τα σημεία της Ελλάδας» συνεχίζει το εμπρηστικό δημοσίευμα.

 

 

Το ερώτημα που απασχολεί ην Αθήνα, με δεδομένο ότι οι διεκδικήσεις επί της ελληνικής κυριαρχίας είναι σαφείς και οι αναθεωρητικές τάσεις του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα γίνονται ολοένα και πιο εμφανείς στον δρόμο προς τις εκλογές, είναι που το πάει όμως η Άγκυρα; Προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουν τις προθέσεις των Τούρκων στο Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ότι οδηγός μας είναι η ψυχραιμία αλλά και η πεποίθηση ότι πλέον, μετά και τις πρόσφατες επαφές που είχε με ευρωπαίους ηγέτες ο Ερντογάν, γνωρίζει καλά ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν βρει απήχηση και εντός ΕΕ όσο και στις ΗΠΑ.

Η χρονική στιγμή δοκιμής του πυραύλου δεν θεωρείται τυχαία από την Αθήνα που πιστεύει ότι στόχος της Άγκυρας ήταν αφενός να κάνει επίδειξη δύναμης και από την άλλη να τρομάξει την Ελλάδα και τους συμμάχους της. Με το πρώτο, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές μπορούν να ασχοληθούν μόνο ψυχολόγοι, αλλά όσον αφορά στο δεύτερο, η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται καθώς είναι θωρακισμένη και έτοιμη και ικανή να απαντήσει, όποτε και αν προκληθεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ