Bloomberg: Η Τουρκία έκανε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα (φωτό & βίντεο)

Το βλήμα «πέταξε» 561 χιλιόμετρα (350 μίλια) πριν πέσει στα ανοικτά των ακτών του λιμανιού της Σινώπης

Η Τουρκία πραγματοποίησε την Τρίτη, δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς, εγχώριας κατασκευής, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, μετέδωσε το Bloomerg, που επικαλείται δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με το πρακορείο  οι πηγές, που ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, είπαν ότι για να εκτοξευθεί ο πύραυλος, χρησιμοποιήθηκε μια κινητή πλατφόρμα, από ένα αεροδρόμιο κοντά στο λιμάνι της πόλης Ρίζε γύρω στις 7 π.μ. τοπική ώρα.

Το βλήμα «πέταξε» 561 χιλιόμετρα (350 μίλια) πριν πέσει στα ανοικτά των ακτών του λιμανιού της Σινώπης.

Το μυστικό πυραυλικό σχέδιο που ονομάζεται Tayfun, ή Typhoon στα τουρκικά, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, είπαν οι πηγές χωρίς να δώσουν άλλες διευκρινίσεις.

Η Προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία επιβλέπει την ανάπτυξη όπλων, τοπικής κατασκευής, αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το σχέδιο.

Η Τουρκία παρέλαβε ένα προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 που κατασκευάστηκε από τη Ρωσία, έναν κορυφαίο εχθρό του ΝΑΤΟ, το 2019, δύο χρόνια αφότου η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία με τη Μόσχα για την αγορά του συστήματος με την ελπίδα ότι η συνεργασία θα μπορούσε να τη βοηθήσει να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα βαλλιστικής άμυνας.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία και της απαγόρευσαν να παραλαμβάνει τα αεροσκάφη F-35 stealth της Lockheed Martin Corp.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ