Ο Ροντ Στιούαρτ «προστάτης» μιας οικογένειας Ουκρανών - πληρώνει το ενοίκιο για τον Ροστισλάβ, την Ολένα & τα 5 τους παιδιά (φωτό & βίντεο)

Έλπίζει πως με τη δημοσιοποίηση των ενεργειών του θα εμπνευστούν και άλλοι

Ο Βρετανός τραγουδιστής Ροντ Στιούαρτ, ο οποίος κατέχει τον τίτλο του ιππότη, λέει ότι χρησιμοποιεί την «εξουσία» του για να βοηθάει άλλους πληρώνοντας τα έξοδα της στέγασης μιας οικογένειας επτά Ουκρανών προσφύγων.

Ο 77χρονος rock ανέφερε στην Mirror, ότι συνήθως «δεν μιλάει για το φιλανθρωπικό του έργο», αλλά ότι ελπίζει πως με τη δημοσιοποίηση των ενεργειών του θα εμπνευστούν και άλλοι για να βοηθήσουν.

 

 

Ο Στιούαρτ ή αλλιώς σερ Ροντ, όπως είναι γνωστός με τον τίτλο τιμής που του έχει απονεμηθεί, έχει προσφέρει στήριξη σε ένα ζευγάρι Ουκρανών, τον Ροστισλάβ και την Ολένα, με τα πέντε παιδιά τους (Taras, 17 ετών, Kostya, 16, Roman, 13, Mariia, 10, και Dymtro, 2 ετών) πληρώνοντας το ενοίκιο και τους λογαριασμούς τους για ένα σπίτι στο Μπέρκσαϊρ, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα.

Η οικογένεια, η οποία έφθασε στη Βρετανία χωρίς να γνωρίζει καθόλου αγγλικά, είναι «γλυκύτατη... τόσο ευγενική» και «απολύτως ευγνώμων», είπε ο μουσικός.

«Πέρασα από την πόρτα και όλοι κατέβηκαν τρέχοντας τις σκάλες, όλοι όμορφα ντυμένοι με την ουκρανική εθνική φορεσιά. Ήταν τόσο υπέροχο που όλοι έκαναν αυτή την προσπάθεια. Μου έφτιαξαν ένα φλιτζάνι τσάι και είχαμε ένα σωρό μπισκότα και σοκολάτες, αν και το μωρό τα τσάκισε όλα. Ήταν πραγματικά υπέροχο» είπε ακόμα χαμογελαστός ο σερ Ροντ.

 

 

Όλα ξεκίνησαν ένα βράδυ, πολλούς μήνες πριν, όταν ο Στιούαρτ και η σύζυγός του Πέννυ παρακολουθούσαν συγκλονισμένοι στην τηλεόραση τις εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

 

 

Από εκείνη τη στιγμή, ήταν αποφασισμένος να προσπαθήσει να κάνει τη διαφορά. «Εγώ και ο ανιψιός μου ο Γουόρεν πιστεύαμε ότι ήταν καλύτερα να κάνουμε κάτι – ήταν δική του ιδέα»,εξηγεί και προσθέτει:  «Είπε, "άκου, ας μαζέψουμε μερικά φορτηγά, να τα γεμίσουμε με προμήθειες και ό,τι χρειάζονται".

«Έτσι πήραμε τρία φορτηγά και μια ομάδα πήγε στην Ουκρανία. Τους πήρε ένα Σαββατοκύριακο. Έφτασαν μέχρι τα σύνορα και μετέφεραν 16 πρόσφυγες στο Βερολίνο για να είναι ασφαλείς».

Ο Στούαρτ ήθελε να πάει επίσης στην Ουκρανία, όμως τον συμβούλεψαν να μην το κάνει, ίσως λόγω της ηλικίας του. Ωστόσο ο ίδιος ήταν αποφαισμένος να μην σταματήσει εκεί και να βοηθήσει κι άλλους που είχαν ανάγκη, αφού όπως είπε γεννήθηκε αμέσως μετά τον πόλεμο (1945) οπότε η οικογένειά του είχε πολλές εμπειρίες από την φρίκτη αυτή εποχή.

 

 

Έτσι ήρθε σε επαφή με τον Ροστισλάβ  και την οικογένειά του, που δεν ήταν μέρος των 16 προσφύγων, αλλά είχαν φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ