Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Νικόλαος - Παναγιώτα Αγγελάκη: Τα κοτόπουλά τους 60 χρόνια στην κορυφή - Πώς γεννήθηκε το περίφημο λογότυπο από τον Φασιανό - Ο χαρισματικός διάδοχος Θάνος Αγγελάκης (φωτό & βίντεο)

Εορταστική εκδήλωση για συνεργάτες στο Μουσείο Γουλανδρή

Η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ, που πρωτοξεκίνησε το 1962 σαν μια μικρή, οικογενειακή πτηνοτροφική επιχείρηση στην Εύβοια, συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον κλάδο.

Στην πορεία αυτών των ετών εξελίχθηκε σε μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής κοτόπουλου, που προσφέρει άμεσα και έμμεσα πάνω από 200 θέσεις εργασίας και στηρίζει σημαντικά την τοπική και την εθνική οικονομία.

Ο Θάνος Αγγελάκης στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια της εταιρείας (Ά μέρος)

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2022 αναμένεται να αγγίξει τα 40 εκατ. ευρώ, καθώς ήδη στο πρώτο οκτάμηνο καταγράφεται αύξηση +35%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

 

 

Ο Θάνος Αγγελάκης στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια της εταιρείας (΄Β μέρος)

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, ο στόχος είναι να υλοποιήσει, σε βάθος τριετίας, ένα επενδυτικό πλάνο αξίας 30 εκατ. Ευρώ, που θα αφορά όλο το φάσμα λειτουργίας της και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: επέκταση και εκσυγχρονισμό της μονάδας πτηνοσφαγής, εξαγορά μονάδας εκκολαπτηρίου αυγών, επενδύσεις σε νέους πτηνοτροφικούς θαλάμους 20.000 τ.μ., αγορά νέων μηχανημάτων συσκευασίας και δημιουργία νέας μονάδας με γραμμή προψημένων (ready to cook) προϊόντων.

Ο πατέρας των αδελφών Αγγελάκη για τα 60 χρόνια της εταιρείας που ο ίδιος συνίδρυσε με την σύζυγό του, την αείμνηστη Παναγιώτα

Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξωστρέφεια, με τις εξαγωγές να αποτελούν στο 8μηνο του 2022 το 10% του κύκλου εργασιών της και τα προϊόντα της εξάγονται σε περισσότερες από 10 διεθνείς αγορές.

Θάνος Αγγελάκης με εκπροσώπους των Θεσμών 

Προτεραιότητα της εταιρείας είναι επίσης η αειφόρος ανάπτυξη. Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, στόχος της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ είναι να καταφέρει να γίνει σε βάθος δεκαετίας μια ανθρακικά ουδέτερη πτηνοτροφική εταιρεία, μέσα από στοχευμένες επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά και πράσινη ενέργεια, αλλά και με την αντικατάσταση του στόλου της με οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο.

Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Η εταιρεία ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ επικεντρώνεται ανέκαθεν στον άνθρωπο, παρέχοντας μόνιμη στήριξη, εδώ και 15 χρόνια, στο Χαμόγελο του Παιδιού, και βρίσκεται σταθερά δίπλα στις ανάγκες του τόπου της. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Εύβοια, το καλοκαίρι του 2021, η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ανέθεσε στη ΜΚΟ We4All τη φύτευση, μέχρι το τέλος του 2022, 1500 ελαιόδεντρων σε ιδιόκτητες εκτάσεις παραγωγών στην Β. Εύβοια, με απώτερο στόχο να τους βοηθήσει να ανακτήσουν, το συντομότερο, την παραγωγή τους.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 χρόνων, η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ προσκάλεσε στενούς συνεργάτες και φίλους, σε μία εορταστική εκδήλωση, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στην Κηφισιά, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022.

Ο Μανώλης Μητσιάς

Πέρα από τους συνεργάτες, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των θεσμών, όπως ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης και η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κα Έλενα Βάκα, αλλά και του καλλιτεχνικού χώρου, όπως ο ζωγράφος Γιώργος Σταθόπουλος και ο Μανώλης Μητσιάς.

 

 

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Ρένος Χαραλαμπίδης και σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η κα Μαρίζα Φασιανού, τιμώντας τον δημιουργό του λογοτύπου της Αγγελάκης, τον αείμνηστο Αλέκο Φασιανό, καθώς και ο Πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Θάνος Αγγελάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε: «Όλα αυτά τα χρόνια πορευτήκαμε πάντα με γνώμονα την ποιότητα και τη συνέπεια, με δίψα για καινοτομία και πάνω από όλα με σεβασμό προς τον καταναλωτή.

Η Μαρίζα Φασιανού 

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης

Σήμερα, 60 χρόνια μετά, νιώθουμε νεότεροι και πιο δημιουργικοί από ποτέ. Συνεχίζουμε με όρεξη, μεράκι και αφοσίωση να επενδύουμε συστηματικά στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων με κέντρο το κοτόπουλο, ακολουθώντας τις διατροφικές τάσεις και ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας».

Θάνος Αγγελάκης, Ειρήνη Νικολοπούλου

Λίγα λόγια για την Αγγελάκης Α.Ε.

Ο Νικόλαος και η Παναγιώτα Αγγελάκη δημιούργησαν, το 1962, μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση στη Χαλκίδα της Εύβοιας. Με αφοσίωση και μεράκι, η εταιρεία εξελίχθηκε, σταδιακά, σε καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής κοτόπουλου.

Από το 1992, διατηρεί υπερσύγχρονη μονάδα στην περιοχή του Πούρνου Ευβοίας και αποτελεί σταθερό πυλώνα τόσο ανάπτυξης, για την ελληνική περιφέρεια, όσο και στήριξης της οικονομίας.

Σήμερα, η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε. κατέχει σημαντική θέση στον κλάδο της πτηνοτροφίας, συντηρώντας άμεσα πάνω από 200 θέσεις εργασίας και στηρίζοντας έμμεσα εκατοντάδες ακόμη θέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Τα ηνία της επιχείρησης έχει αναλάβει η νέα γενιά της οικογένειας Αγγελάκη, ο Θάνος και ο Ταξιάρχης, συνεχίζοντας αναλλοίωτη τη φιλοσοφία μιας παραδοσιακής οικογενειακής επιχείρησης. Σταθερή επιδίωξη της εταιρείας είναι η ανάπτυξη και δημιουργία καινοτόμων προϊόντων με σεβασμό στον άνθρωπο.

Ο ΔιευθύνωνΣύμβουλος της εταιρείας, Θάνος Αγγελάκης, παραμένει σταθερός στο όραμά του: η ποιότητα να μην θυσιάζεται ποτέ στον βωμό της ποσότητας, με τα προϊόντα της εταιρείας να παραμένουν κορυφαία σε γεύση και να μη θυμίζουν σε τίποτα τυποποιημένα προϊόντα χωρίς φαντασία.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDEHSOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ