Κρήτη: Νεκρή η γυναίκα που αγνοούνταν στην Αγία Πελαγία - Συγκλονίζει ο σύζυγός της - «την έκρυβαν τα σκουπίδια» (φωτό & βίντεο)

Ο σύζυγος της μόλις αντιλήφθηκε ότι οι δύτες εντόπισαν ανθρώπινο πτώμα, έβγαλε τα ρούχα του και βούτηξε στη θάλασσα

Νεκρή εντοπίστηκε η γυναίκα η οποία αγνοούνταν από χθες το πρωί,στην Κρήτη, μετά την παράσυρση του οχήματος στο οποίο επέβαινε, από χείμαρρο .

Η άτυχη γυναίκα μαζί με τον άνδρα, που εντοπίστηκε χθες νεκρός, επέβαιναν στο ίδιο όχημα και δυστυχώς είχαν την ίδια τραγική κατάληξη.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό της γυναίκας συμμετείχαν και δύτες από την 3η ΕΜΑΚ και το λιμενικό και drone, ενώ επρόκειτο για μια δύσκολη επιχείρηση, λόγω των φερτών υλικών μέσα στη θάλασσα, που από χθες καθιστούν δύσκολη την ορατότητα, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια ανασυρτής της.

Η γυναίκα εντοπίστηκε ανοιχτά στον κόλπο της Αγίας Πελαγίας προς την παραλία της Λυγαριάς.

Σύμφωνα με το creta24.gr ο σύζυγος της γυναίκας που από το πρωί βρισκόταν στην παραλία της Αγίας Πελαγίας, μόλις αντιλήφθηκε ότι οι δύτες εντόπισαν ανθρώπινο πτώμα, έβγαλε τα ρούχα του και βούτηξε στη θάλασσα, φτάνοντας στο σημείο όπου βρίσκονταν οι δύτες.

Μόλις έφτασε στο σημείο ενημέρωσε τους δύτες ωστόσο υπήρχε αρχικά ένα μπέρδεμα για το αν πρόκειται όντως για ανθρώπινο σώμα.

«Την κρύβανε τα σκουπίδια και δεν φαινόταν. Τελικά είδα ότι είναι το σώμα της γυναίκας μου και φώναξα στους ανθρώπους. Όταν έφτασαν εμένα με έδιωξαν από την περιοχή και την ανέσυραν από την Παντάνασσα», δήλωσε σε κατάσταση σοκ, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Νωρίτερα, ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα» στον ΣΚΑΪ για όσα εκτυλίχθισαν λέγοντας πως αυτόπτες μάρτυρες την είδαν να προλαβαίνει να βγαίνει από το αυτοκίνητο. «Με πήραν τηλέφωνο να καλέσω βοήθεια. Άκουσα τη γυναίκα μου να φωνάζει. Είχε πανικοβληθεί» είπε  και πρόσθεσε πως «κάποιος την είδε να έχει βγει από το αμάξι και να την παρασέρνει το νερό». 

Στην Κρήτη  κυβερνητικό κλιμάκιο

Σήμερα στην Κρήτη αναμένεται να βρεθεί κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, της γενικής γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνας Καλογήρου, του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, και της γενικής γραμματέως Υποδομών, Μαρίας - Έλλης Γεράρδη.

 

 

Το κλιμάκιο θα επισκεφθεί περιοχές του Ηρακλείου και του Λασιθίου που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ θα έχει συσκέψεις με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για τη δρομολόγηση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης μετά τη φυσική καταστροφή.

Την ίδια ώρα πλήθος ιδιοκτητών σπιτιών και καταστημάτων επιχειρούν να απομακρύνουν από τις ιδιοκτησίες τους, λάσπες και υλικά που μεταφέρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ επί ποδός βρίσκονται συνεργεία της Περιφέρειας και των δήμων για την αντιμετώπιση προβλημάτων από κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο και σε σημεία του ΒΟΑΚ .

Στο σημείο της τραγωδίας το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμης Λεκκας που παρομοίασε με «τσουνάμι» την ορμητικότητα των νερών, διευκρινίζοντας ότι οποιοδήποτε αντιπλημμυρικό έργο, δεν θα μπορούσε να συγκρατήσει το χείμαρρο.

Εκτός από την Αγία Πελαγία, προβλήματα εντοπίζονται στη Λυγαριά, το Παλιόκαστρο και τον Καρτερό, όπως επίσης και στη Σητεία, όπου αργότερα σήμερα θα βρεθεί το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ