Νεαρές ακτιβίστριες για την κλιματική πέταξαν 2 κονσέρβες ντοματόσουπα στον περίφημο πίνακα «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκογκ – Δείτε το βίντεο

Ο πίνακας του 1888 έχει αξία 84,2 εκατομμυρίων δολαρίων 

Δυό κονσέρβες ντοματόσουπα στο αριστούργημα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, το οποίο εκτίθεται στην Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο, πέταξαν σήμερα δύο ακτιβίστριες για την κλιματική αλλαγή.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που ανάρτησε η οργάνωση «Just Stop Oil» («Απλά Σταματήστε το Πετρέλαιο»), δύο κοπέλες πλησίασαν τον πίνακα, άνοιξαν δύο κονσέρβες με σούπα ντομάτας και πέταξαν το περιεχόμενό τους πάνω στον διάσημο πίνακα. Στη συνέχεια, έβαλαν κόλλα στις παλάμες τους και τις κόλλησαν στον τοίχο κάτω από το έκθεμα. Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία αναφέρει ότι οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της φθοράς και της παράνομης εισόδου στον χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης.

Ο Βαν Γκογκ είχε ζωγραφίσει πέντε διαφορετικούς πίνακες με τα περίφημα «Ηλιοτρόπιά» του, οι οποίοι εκτίθενται σε μουσεία και γκαλερί σε όλο τον κόσμο. Η εκδοχή που εκτίθεται στο Λονδίνο χρονολογείται από το 1888 και η αξία της υπολογίζεται στα 84,2 εκατομμύρια δολάρια. Η οργάνωση «Just Stop Oil» πραγματοποιεί κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας εδώ και δύο εβδομάδες στη βρετανική πρωτεύουσα. Πολύ συχνά, διαδηλώνουν μπροστά από το κοινοβούλιο, μπλοκάροντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Την Κυριακή, πάνω από 100 άτομα συνελήφθησαν σε διαδήλωση για το περιβάλλον.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ