Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023: Αυτές είναι οι top τάσεις σε κουρέματα, χτενίσματα & χρώματα - Κλείσε ραντεβού με τον κομμωτή σου τώρα!

Όλα όσα είδαμε στις πασαρέλες των διάσημων οίκων μόδας... 

Καθώς βρισκόμαστε ήδη στο Φθινόπωρο, η διάθεση για ανανέωση είναι έντονη στις περισσότερες από εμάς. Και όταν μιλάμε για ένα φρεσκάρισμα στην εμφάνιση μας, τα μαλλιά είναι από τα πρώτα σε προτιμήσεις για αλλαγή.

Οι νέες τάσεις στα μαλλιά για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2022 – 2023 φέρνουν αρκετές επιλογές για κάθε γούστο. Από τα τοπ χρώματα μαλλιών για την εποχή, μέχρι τα κορυφαία κουρέματα και χτενίσματα ή τα πιο trendy αξεσουάρ, πάμε να δούμε τις προτάσεις των κορυφαίων οίκων μόδας και hair experts για τη σεζόν.

Τα top χρώματα στα μαλλιά για το φετινό Φθινόπωρο και Χειμώνα

Η αλλαγή χρώματος είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για ανανέωση στα μαλλιά. Είτε πρόκειται για ένα ενιαίο χρώμα, ή για ανταύγειες, balayage κλπ, το αποτέλεσμα μπορεί να φρεσκάρει ολόκληρη την εμφάνιση και το στυλ μας. Ποιες είναι όμως οι αποχρώσεις στα μαλλιά που θα επικρατήσουν φέτος;

Σκούρο καστανό

Σκούρο καστανό
Photo: @hannahjeanbeauty

Μια σικ σκούρα απόχρωση που κάνει τα μαλλιά να φαίνονται λαμπερά και πλούσια. Ιδανική για τις γυναίκες που θέλουν να ξεφύγουν από το ξανθό και να σκουρύνουν τα μαλλιά τους κάνοντας ένα ενιαίο χρώμα, όχι τόσο σκούρο όσο το μαύρο, αλλά εξίσου κομψό και στυλάτο.

Αυτό άλλωστε πρότειναν και οι hairstylists των μεγαλύτερων οίκων μόδας όπως Chanel, Prabal Gurung και Simone Rocha.

Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να βρείτε την καταλληλότερη θερμή ή ψυχρή καστανή απόχρωση για εσάς. Δηλαδή αυτή που κολακεύει περισσότερο τον τόνο του δέρματος και το χρώμα των ματιών σας.

Χάλκινο

Χάλκινο
Photo: @hairbylisamathews

Ακόμη ένα διαχρονικό και όμορφο χρώμα που θα είναι μεγάλη τάση στα μαλλιά για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2022 – 2023 είναι αναμφίβολα το χάλκινο. Αυτό το θερμό κόκκινο θα σας χαρίσει μια εντυπωσιακή εμφάνιση χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα χάλκινων μαλλιών είδαμε στις πασαρέλες των οίκων Prada, Missoni και Philosophy.

Πλατινέ

Πλατινέ
Photo: @daisy_goord

Το κλασικό αυτό ανοιχτό ξανθό χρώμα θα παραμείνει στην κορυφή των τάσεων για τα μαλλιά και το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2022 – 2023. Για την επίτευξη του ενδέχεται να χρειαστούν πολλά κουτιά ντεκαπάζ, ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών σας.

Το είδαμε σε πολλά από τα μοντέλα των διάσημων οίκων μόδας, μεταξύ των οποίων ήταν και οι Valentino, Halpern, Givenchy, Yohji Yamamoto και Dior.

Sandy blonde

Sandy blonde
Photo: @daisy_goord

Αν ψάχνετε για ένα διαφορετικό, αλλά εξίσου εντυπωσιακό ξανθό, τότε η απόχρωση αυτή είναι ιδανική για εσάς που λατρεύετε τη μόδα. Πρόκειται για ένα όχι τόσο λαμπερό χρώμα, όπως το honey blonde, το οποίο αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για μετάβαση από το καστανό σε ξανθό.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είδαμε στην πασαρέλα του Hermes.

Στυλάτα κουρέματα για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023

Είτε πρόκειται για κοντό, μεσαίο, ή μακρύ μήκος μαλλιών, ένα νέο κούρεμα μπορεί να ανανεώσει πλήρως την εμφάνιση αλλά και τη διάθεσή μας. Για τη φετινή σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας, μερικές από τις επικρατέστερες επιλογές σύμφωνα με τους hair experts είναι αυτές που ακολουθούν.

Κοντό καρέ

Κοντό καρέ
Photo: @romeufelipe

Το bob θα είναι μια από τις κορυφαίες τάσεις στα μαλλιά και τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023. Σε ίσια γραμμή, αλλά και φιλαριστό, το κοντό αυτό κούρεμα θα δώσει στην εμφάνιση σας trendy στυλ. Συνδυάζοντας το μάλιστα και με αφέλειες ή φράντζα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εκπληκτικό κούρεμα που να σας κολακεύει.

Οι οίκοι μόδας Chanel, Dior και Stella McCartney αποτελούν δυο από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του.

Frame cut

Frame cut
Photo: @zendaya

Το κομψό και στυλάτο αυτό κούρεμα που ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα trends της σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023 στα μαλλιά. Πρόκειται για ένα haircut που προσαρμόζεται στο πρόσωπο και τις συνήθειες μας, ενώ μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μήκος μαλλιών. Δε χρειάζεται απαραίτητα καθημερινό styling, καθώς δείχνει το ίδιο εκπληκτικό και με σπαστά ή σγουρά μαλλιά σε επιμελώς ατημέλητο look.

Βασικά του χαρακτηριστικά είναι οι μύτες και το ελαφρύ φιλάρισμα που πλαισιώνουν και αγκαλιάζουν το πρόσωπο, καθώς και η ακανόνιστη φράντζα – αφέλειες που καλύπτουν το μέτωπο και φτάνουν μέχρι τα φρύδια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του συγκεκριμένου κουρέματος είναι αυτό της Zendaya.

Φιλαριστά μαλλιά – Modern mullet & butterfly cut

Modern mullet
Photo: @hirohair

Τα μαλλιά κομμένα σε διάφορα μήκη θα είναι και αυτή την περίοδο μια πολύ καλή πρόταση για να ανανεώσετε το look σας χωρίς απαραίτητα να χάσετε μήκος. Δυο από τα πιο χαρακτηριστικά για τη σεζόν αυτή κουρέματα θα είναι όμως το modern mullet και το butterfly cut.

Η μοντέρνα εκδοχή του mullet είναι λίγο πιο προσιτή από την παλαιότερη, καθώς διατηρεί μεν την ασυμμετρία του μακριού μήκους πίσω και του κοντού μπροστά, αλλά με έναν πιο ομαλό τρόπο. Το συγκεκριμένο κούρεμα μπορεί να συνδυαστεί και με αφέλειες.

Butterfly cut
Photo: @quecolour

Από την άλλη μεριά, το butterfly cut είναι ένα πιο chic και στυλάτο haircut με πολλά layers που δίνει την δυνατότητα για πολλά διαφορετικά styling διατηρώντας μια ισορροπία ανάμεσα στα φιλαριστά μαλλιά και τις μακριές μύτες.

Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο, αλλά για ένα κούρεμα που έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του ’90. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε η Rachel από τα «Φιλαράκια», με τις μύτες που πλαισίωναν το πρόσωπο της και τον υπέροχο όγκο που χάριζαν στα μαλλιά της.

Φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα χτενίσματα που θα ξεχωρίσουν φέτος

Κι αν η σκέψη της αλλαγής χρώματος ή κουρέματος σας κάνει ένα διστάζετε, σίγουρα η δοκιμή ενός νέου χτενίσματος φαίνεται πιο ασφαλής επιλογή. Ιδιαίτερα αν ακολουθεί μια από τις κορυφαίες τάσεις στα χτενίσματα για το φετινό Φθινόπωρο και Χειμώνα.

Χαμηλή αλογοουρά

Χαμηλή αλογοουρά
Photo: @alena_kondratyeva

Ένα κομψό και απλό χτένισμα που θα αποτελέσει κορυφαία τάση στα μαλλιά για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνα 2022 – 2023 είναι αναμφίβολα η low ponytail.

Είτε πρόκειται για ένα απλό και messy style ή για μια sleek εκδοχή της χαμηλής αλογοουράς, το αποτέλεσμα θα είναι αναμφίβολα trendy.

Ωραία παραδείγματα είδαμε στις πασαρέλες των Christian Cowan, Kim Shui και Ulla Johnson.

Sleek hairstyles

Sleek hairstyles
Photo: @haileybieber

Τα λεία χτενίσματα θα είναι φέτος το Φθινόπωρο και το Χειμώνα μια πολύ μοντέρνα πρόταση για τα μαλλιά μας. Επομένως ένα πιάσιμο των μαλλιών που ξεκινάει με το τράβηγμα των μαλλιών προς τα πίσω και καταλήγει σε κότσο, αλογοουρά, σινιόν ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε θα ολοκληρώσει μια καθημερινή ή επίσημη εμφάνιση σας με τον πιο κομψό τρόπο.

Sleek σινιόν και κότσους παρουσίασαν οι διάσημοι οίκοι Giorgio Armani, Max Mara, Prada, Saint Laurent, LaQuan Smith, Mark Fast, GCDS, and Jil Sander.

Wet hair

Wet hair
Photo: @hungvanngo

Ακόμη μια τάση στα μαλλιά για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022-2023 είναι και αυτή των wet hair.

Με τα μαλλιά κάτω και τραβηγμένα προς τα πίσω, όπως στις πασαρέλες των LaQuan Smith, Max Mara και Giorgio Armani, αλλά και τις χαμηλές αλογοουρές των Kim Shui, Christian Cowan και Ulla Johnson, ή τους κότσους και τα σινιόν των Max Mara, Prada και Saint Laurent, οι επιλογές για το trendy αυτό χτένισμα είναι αμέτρητες.

Ρετρό χτενίσματα

Ρετρό
Photo: @peterluxhair

Girly και chic χτενίσματα με τσιμπιδάκια και χωρίστρα στο πλάι έδωσαν μια πιο vintage νότα στα μαλλιά των μοντέλων του οίκου Chanel, αλλά και του Hermes.

Πέρα όμως από τα απλά αυτά hairstyles ιδιαίτερη εντύπωση δημιούργησαν και τα πιο ρετρό και περίτεχνα χτενίσματα των οίκων Yuhan Wang, La London, Saint Sintra, Batsheva, Eudon Choi και Moschino.

Τα πιο trendy αξεσουάρ μαλλιών της σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023

Όπως τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ για το λαιμό και τα χέρια, έτσι και τα αξεσουάρ μαλλιών μπορούν να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο και πιο στυλάτο τρόπο μια εμφάνιση για οποιαδήποτε περίσταση. Ας δούμε όμως τις λεπτομέρειες στα hair accessories που προστάζει η μόδα φέτος!

Τσιμπιδάκια

Τσιμπιδάκια
Photo: @haileybieber

Όπως ήδη αναφέραμε, οι hairstylists των οίκων Chanel και Hermes παρουσίασαν μια σειρά από απλά, αλλά κομψά χτενίσματα με τσιμπιδάκια που κρατούσαν ανάλαφρα τα μαλλιά στο πλάι.

Αντίστοιχα ωραίες προτάσεις είδαμε και από τον οίκο Fendi. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, τα μαλλιά δεν ήταν φορμαρισμένα έτσι ώστε να έχουν όγκο, αλλά συνδυάζονταν με την τάση των wet hair, σύμφωνα με το beautetinkyriaki

Φιόγκοι

Φιόγκοι
Photo: @jenatkinhair

Με τα μαλλιά κάτω, πιασμένα σε χαμηλή αλογοουρά, πλεξούδα ή απλά κότσο, ο φιόγκος μπορεί να δώσει ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα στο hair look σας. Κομψό ή νεανικό, το χτένισμα αυτό μπορεί να αποτελέσει την τέλεια επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας, αλλά και κάθε περίσταση.

Πρόκειται για μια τάση που όπως παρουσιάστηκε από τους οίκους Chanel, Brandon Maxwell και Ulla Johnson παραμένει στην κορυφή και αυτή τη σεζόν.

Στέκες

Στέκα
Photo: @peachstockholm

Ακόμη ένα αξεσουάρ μαλλιών που επιστρέφει στη μόδα αυτό το Φθινόπωρο και το Χειμώνα είναι η στέκα. Φτιαγμένη από διάφορα υλικά όπως δέρμα, ύφασμα, αλλά και λαμπερά στοιχεία, το headband, θα αποτελέσει μια απλή, κι όμως εντυπωσιακή ιδέα για trendy χτένισμα.

Συνδυασμένη με τα μαλλιά κάτω ίσια ή κυματιστά, αλλά και με ένα απλό πιάσιμο, η στέκα μπορεί να απογειώσει την εμφάνιση σας. Αυτό άλλωστε πρότειναν μεταξύ άλλων και οι οίκοι Dior, Zimmermann και Eudon Choi.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ