Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Δείτε πως θα φτιάξετε τέλειο Κέικ κανέλας - Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι

Τα παιδιά θα το λατρέψουν... 

Υλικά 

  • 220 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 220 γραμ. ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • 1 κοφτή κ.σ. κανέλα

  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο και βιολογικό)

  • 100 γραμ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού

  • 50 γραμ. κονιάκ

  • 400 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • Για το γαρνίρισμα
  • 30 γραμ. βούτυρο για το άλειμμα του κέικ

  • λίγη κρυσταλλική ζάχαρη

  • λίγη κανέλα για το πασπάλισμα

Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το www.argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ποια είναι τα κύρια συστατικά επιτυχίας της συνταγή μας; Να είναι φυσικά φουσκωτό, αφράτο, νόστιμο και μοσχομυριστό. Όλα δηλαδή τα χαρακτηριστικά που έχει αυτό το κέικ κανέλας από την  Αργυρώ. Ποια είναι τα δευτερεύοντα συστατικά επιτυχίας; Να γίνεται εύκολα, να χρειάζεται απλά υλικά και η διαδικασία παρασκευής του να μην έχει κάτι εξεζητημένο. Και πάλι αυτή η συνταγή μας τηρεί όλες τις προδιαγραφές. 

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 με 6 λεπτά, μέχρι να κρεμώσει το μείγμα για κέικ.
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος την κανέλα και το ξύσμα από πορτοκάλι.
  • Προσθέτουμε το χυμό από το πορτοκάλι και το κονιάκ και λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι.
  • Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ.
  • Αδειάζουμε μέσα στην φόρμα του κέικ το μείγμα για κέικ και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα.
  • Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα του κέικ.
  • Έπειτα το βγάζουμε σε σχάρα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι.
  • Μόλις αρχίσει να αχνίζει, το αποσύρουμε.
  • Με ένα πινέλο το αλείφουμε όλο με το βούτυρο.
  • Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.

Τι άλλο λοιπόν χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτό το κέικ κανέλας; Εγγύηση επιτυχίας; Την έχετε! Έχετε ακόμα τα σιγουριά ότι η μεθυστική μυρωδιά της κανέλας θα σας ακολουθεί για μέρες και θα σας γίνει τόσο απαραίτητη, που πριν καν τελειώσει το πρώτο θα σκέφτεστε να φτιάξετε και δεύτερο. Γιατί πραγματικά, αυτό είναι το ωραιότερο που έχετε ποτέ δοκιμάσει! Αφράτο, μοσχομυριστό, εύκολο και απολαυστικό! Απολαύστε το με μία κούπα αχνιστό αρωματικό καφέ και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

 

Who is who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι.

Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας.

 Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ