Πες «αντίο» στο στρες με ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο! Συμβουλές για να φτιάξεις την ιδανική ατμόσφαιρα

Μάθε πώς μπορείς να πεις «αντίο» στο στρες με ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο και να φτιάξεις την ιδανική ατμόσφαιρα

Τα spa είναι υπέροχα όμως προϋποθέτουν χρόνο και χρήματα. Αυτό όμως δε σημαίνει πώς δεν μπορείς να φέρεις τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα ενός σπα στο μπάνιο σου.

Μάθε πώς μπορείς να πεις «αντίο» στο στρες με ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο και να φτιάξεις την ιδανική ατμόσφαιρα.

1. Συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα. Βρες ένα ωραίο αφρόλουτρο, ένα βιβλίο ή το αγαπημένο σου περιοδικό, μερικά κεριά και αιθέρια έλαια για το χαλαρωτικό μπάνιο σου.

2. Πρόσθεσε ένα αρωματικό έλαιο όταν η μπανιέρα είναι γεμάτη στα μισά. Η λεβάντα ή το τριαντάφυλλο είναι εξαιρετικές επιλογές λόγω του χαλαρωτικού αποτελέσματος.

3. Βρες τη σωστή θερμοκρασία. Χαμήλωσε τα φώτα και βεβαιώσου ότι το μπάνιο σου έχει τη σωστή θερμοκρασία. Εάν κάνει υπερβολική ζέστη, μπορεί να ζαλιστείς (και σίγουρα δεν το θέλουμε).

4. Βάλε χαλαρωτική μουσική και άναψε μερικά κεριά. Το Spotify έχει μερικές υπέροχες λίστες αναπαραγωγής για χαλάρωση. Εξαρτάται από τη διάθεσή σου, αλλά προσπάθησε να βρεις κάτι χαλαρωτικό, ήρεμο και θετικό. Άναψε μερικά κεριά και τοποθέτησέ τα στην άκρη της μπανιέρας.

5. Φέρε μερικά σνακ. Μπορείς να απολαύσεις ένα ρόφημα, ένα ωραίο ποτήρι κρασί, σαμπάνια, φράουλες, σοκολάτες κ.λπ. Ό, τι θέλεις, είναι η ξεχωριστή στιγμή σου, γράφει η Μάρω Παρασκευούδη στο tsemperlidou.gr.

6. Πιάσε τα μαλλιά σου σε έναν χαλαρό κότσο και κάνε μία μάσκα προσώπου, για έξτρα χαλάρωση.

7. Χρησιμοποίησε απαλές πετσέτες και μπουρνούζι. Μπορείς μάλιστα να ζεστάνεις την πετσέτα σου στο καλοριφέρ για ακόμα περισσότερη άνεση και χαλάρωση.

8. Απόλαυσε το μπάνιο σου και μην αφήσεις τίποτα και κανέναν να διακόψει την ιεροτελεστία σου. Ναι, καλά κατάλαβες, δεν επιτρέπεται το κινητό.

9. Συνέχισε τη χαλάρωση. Απόλαυσε ένα φλιτζάνι τσάι ή χαμομήλι, άκου την αγαπημένη σου μουσική και ετοιμάσου για έναν χαλαρωτικό ύπνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ