Βρετανία: Έμπλεξε σε καβγά ο Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ – Κυνήγησε μια αλεπού (βίντεο)

Δείτε πως ο «chief mouser» πλησιάζει τον εισβολέα 

Ο Λάρι, ο γνωστός γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ πιάστηκε να κυνηγάει μια αλεπού έξω από την κατοικία της πρωθυπουργού, Λιζ Τρας. Μια αλεπού, τόλμησε να πλησιάσει στην περιοχή του διάσημου γάτου, κάτι που ο Λάρι δεν το επέτρεψε.

Η σκηνή θα μπορούσε να συμπεριληφθεί άμεσα σε κάποιο ντοκιμαντέρ του για την άγρια φύση με αφηγητή τον Ντέιβιντ Ατένμπορο, σχολιάζει με χιούμορ η Guardian, περιγράφοντας πώς ο «chief mouser» (ο… επίσημος τίτλος του γατούλη στον αριθμό 10) πλησιάζει με αυτοπεποίθηση τον εισβολέα και τον τρέπει σε φυγή.

Ο Λάρι κατοικεί στην Ντάουνινγκ Στριτ, από τις 15 Φεβρουαρίου 2011. Έχει δει μέχρι σήμερα 4 πρωθυπουργούς της Βρετανίας να μπαίνουν στην κατοικία (τον Ντέιβιντ Κάμερον, την Τερέσα Μέι, τον Μπόρις Τζόνσον και την Λιζ Τρας). Προσλήφθηκε από το Battersea Dogs and Cats Home κατόπιν σύστασης για τις δεξιότητές του στο να πιάνει ποντίκια κι αρουραίους.

«Ο Λάρι περνάει τις μέρες του καλωσορίζοντας του επισκέπτες, επιθεωρώντας τα μέτρα ασφαλείας και δοκιμάζοντας διάφορα έπιπλα αντίκες ως προς το πόσο άνετα είναι για ξάπλες. Οι καθημερινές του ευθύνες περιλαμβάνουν επίσης την εξεύρεση λύσεων για τον πληθυσμό των ποντικών στην κατοικία», αναφέρει το site της Ντάουνινγκ Στριτ. Η βρετανική κυβέρνηση συνήθιζε να έχει μια γάτα/κυνηγό ποντικών ήδη από τα 1500. Αυτό που κάνει τον Λάρι διαφορετικό, ωστόσο, είναι ότι αυτός είναι ο πρώτος γάτος που κατέχει «και με την βούλα» τον τίτλο του γάτου της κυβερνήσεως.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ