Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!ΕΕ σε Τουρκία: Σε τέλμα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις - «Σεβαστείτε την εδαφική ακεραιότητα των κρατών-μελών»

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Άγκυρα να δεσμευτεί στις σχέσεις καλής γειτονίας

Σε τέλμα παραμένουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ ενώ το φως της δημοσιότητάς βλέπει το προσχέδιο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διεύρυνση.

«Η ΕΕ έχει στρατηγικό συμφέρον να υπάρχει σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και να αναπτυχθεί συνεργασία και αμοιβαία επωφελής σχέση με την Τουρκία» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά το προσχέδιο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διεύρυνση, το οποίο περιήλθε σε γνώση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Σε τέλμα παραμένουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ ενώ το φως της δημοσιότητάς βλέπει το προσχέδιο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διεύρυνση.

«Η ΕΕ έχει στρατηγικό συμφέρον να υπάρχει σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και να αναπτυχθεί συνεργασία και αμοιβαία επωφελής σχέση με την Τουρκία» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά το προσχέδιο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διεύρυνση, το οποίο περιήλθε σε γνώση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Σε αυτό τονίζεται πως η Άγκυρα χρειάζεται να δεσμευτεί σε σχέσεις καλής γειτονίας και υπενθυμίζονται τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου του 2021, υπογραμμίζεται πως πρέπει να σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών-μελών.

Στο κείμενο γίνεται επίσης λόγος για οπισθοδρόμηση σε τομείς όπως η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τα θεμελιώδη δικαιώματα, η ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος. Σημειώνεται παράλληλα ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στην λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών της Τουρκίας, καθώς και το ότι συνεχίζεται η επιδείνωση των ανθρωπίνων και θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ