Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Το βραβείο Φωτέα στον διακεκριμένο δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά

Το Βραβείο Δοκιμίου Ελεύθερου Στοχασμού 'Παναγιώτης Φωτέας" απονεμήθηκε χθες το βράδυ στο δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά για το βιβλίου του "Ενα σκοτεινό δωμάτιο 1967 - 1974".

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη συνεδριακή αίθουσα “Επτάνησα” του ξενοδοχείου Filoxenia, στην Καλαμάτα, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, επιδόθηκε το βραβείο Δοκιμίου Ελευθέρου Στοχασμού στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα, για το 2021.

PAPAXELAS-FILOXENIA-DSC-1001

PAPAXELAS-FILOXENIA-DSC-1003

PAPAXELAS-FILOXENIA-DSC-1004

PAPAXELAS-FILOXENIA-DSC-1007

PAPAXELAS-FILOXENIA-DSC-1009

PAPAXELAS-FILOXENIA-DSC-1011

PAPAXELAS-FILOXENIA-DSC-1018

PAPAXELAS-FILOXENIA-DSC-1020

PAPAXELAS-FILOXENIA-DSC-1021

PAPAXELAS-FILOXENIA-DSC-1023

Το φετινό βραβείο απέσπασε το βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά “Ενα σκοτεινό δωμάτιο 1967 – 1974”, που παρουσίασε ο ίδιος ο συγγραφέας μαζί με τον Υφυπουργό Παιδείας Αγγελος Συρίγος, αναπληρωτή καθηγητή Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τους δυο άνδρες δένει και η κοινή καταγωγή τους από το Διαβολίτσι, αναφέρει το messinialive

Έχοντας προχωρήσει σε μια πολυετή έρευνα, ο συγγραφέας του βιβλίου και διευθυντής της εφημερίδας Η Καθημερινή μπόρεσε να συγκεντρώσει αδημοσίευτο υλικό σχετικά με τη δράση της «Απριλιανής Δικτατορίας». Ο ίδιος επικεντρώνεται στην περίοδο της δικτατορίας του Δημητρίου Ιωαννίδη και στα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκείνους τους μήνες, τους τελευταίους του καθεστώτος. Ο συγγραφέας μέσα από ένα πλήθος συνεντεύξεων που κατάφερε να αποσπάσει από πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου και τον μεγάλο αριθμό εκθέσεων που είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, δίνει μια πλήρη εικόνα των γεγονότων εκείνης της περιόδου και “χαρίζει” έναν σοβαρό προβληματισμό στον αναγνώστη…

PAPAXELAS-FILOXENIA-DSC-1057

PAPAXELAS-FILOXENIA-DSC-1065

PAPAXELAS-FILOXENIA-DSC-1068

PAPAXELAS-FILOXENIA-DSC-1081

PAPAXELAS-FILOXENIA-DSC-1083

PAPAXELAS-FILOXENIA-DSC-1088

Η εκδήλωση -παρουσία της οικογένειας του Π. Φωτέα και του επιχειρηματία Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου- διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου -σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Παρέστησαν επίσης μεταξύ άλλων οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς και Μίλτος Χρυσομάλλης, οι αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενούς Παραγωγής Στάθης Αναστασόπουλος, Τουρισμού και Πολιτισμού Άννα Καλογεροπούλου και Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Κουτσούλης, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Τάσος Σαρδέλης, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων κ.α.

PAPAXELAS-FILOXENIA-DSC-1034

PAPAXELAS-FILOXENIA-DSC-1036

PAPAXELAS-FILOXENIA-DSC-1042

Eπιδόθηκαν υποτροφίες σε 6 αριστούχους φοιτητές Νομικής (25.000 ευρώ συνολικά)

Της βράβευσης προηγήθηκε η απονομή σε 6 αριστούχους φοιτητές των υποτροφιών, τις οποίες είχε θεσπίσει o αείμνηστος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα.

Οι υποτροφίες δόθηκαν στους Γεωργία Καλογεροπούλου (από τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο), Παγώνα Πετρούλια (από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομος), Πολυζώη Σταθόπουλο (από τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο), Ιωάννα Κουτσαντώνη (από τον Αλέξη Παπαχελά), Νίκο Σταθόπουλο (από την ακαδημαϊκό Χρύσα Μαλτέζου) και Μαρία Αλεξοπούλου (από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Βασίλη Καπέλιο).

PAPAXELAS-FILOXENIA-DSC-1050

PAPAXELAS-FILOXENIA-DSC-1052

Το μουσικό σύνολο “Hemiolion String Quartet” του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας καλωσόρισε το κοινό στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ