Η «εξωτική» Λαμία της Στερεάς Ελλάδας σε πανάκριβο φούτερ του οίκου Balenciaga - 1.150 δολ από το Λος Άντζελες & τη Μελβούρνη… (φωτό)

Ποιος είναι ο Λαμιώτης - μέλος των Pink Martini;

Από το Λός Άντζελες, στη Μελβούρνη και την Στερέα Ελλάδα! Η «εξωτική» Λαμία φιγουράρει σε φούτερ αξίας 1.150 δολαρίων, του Balenciaga

Ο οίκος μόδας συνεργάστηκε με την 14μελή ορχήστρα Pink Martini για να δημιουργήσουν μια Playlist για την Apple Music και «μεταμόρφωσε» τους ήχους σε μια σειρά ρούχων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χουχουλιάρικα φούτερ και μακριμάνια μπλουζάκια, σχεδιασμένα από τον Γεωργιανό fashion designer και creative director του διάσημου brand, Demna Gvasalia.

«Έχουν (σ.σ. τα ρούχα μικρές λεπτομέρειες για το συγκρότημα παντού με εικονογραφημένο τρόπο, και η λίστα με τις πόλεις καταγωγής είναι τόσο συγκινητική. Η Balenciaga είναι ένας εμβληματικός οίκος και επομένως έπρεπε να διαλέξουμε ανάλογα τραγούδια» είπε στην Vogue η τραγουδίστρια China Forbes.

Φωτογραφίες: Balenciaga

Στις μπλούζες μπορεί κανείς να δει μεταξύ άλλων το όνομα του συγκροτήματος, τραγούδια τους και τίτλους άλμπουμ, ενώ στο πίσω μέρος αναγράφονται οι πόλεις από τις οποίες προέρχεται το κάθε μέλος. 

Και εκεί έρχεται και η Λαμία, αφού είναι ο τόπος καταγωγής του τρομπονίστα της ορχήστρας, Αντώνη Ανδρέου!

Η συνεργασία του Balenciaga με τους Pink Martini ξεκίνησε το 2022 όταν ο Demma συνεργάστηκε με την Apple Music και κυκλοφόρησε μια λίστα τραγουδιών με τίτλο "Demna's Playlist".

Τα τελευταία χρόνια, έχει συνεργαστεί με το συγκρότημα Acid Arab, τη Γαλλίδα ποπ καλλιτέχνιδα Aya Nakumara, το γερμανικό μέταλ συγκρότημα Rammstein και τον drag star RuPaul για την επιμέλεια playlist. Κάθε φορά, δημιουργεί εμπορικά προϊόντα που βλέπουν κάθε καλλιτέχνη ή ομάδα μέσα από το φακό του Balenciaga.

Λίγα λόγια για τον Λαμιώτη Αντώνη Ανδρέου

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των Pink Martini ο Αντώνης Ανδρέου γεννήθηκε στη Λαμία το 1981και σπούδασε τρομπόνι, πιάνο και θεωρητικά μουσικής στην τοπική μουσική σχολή και αργότερα πήρε το πτυχίο του από το Ωδείο Αθηνών «Π.Νάκας».

Ερμηνεύει διεθνώς με πολυάριθμα γκρουπ σε διάφορα είδη, ηγείται του δικού του κουιντέτου τζαζ, ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας Τζαζ το 2008 και από το 1999 υπηρέτησε ως κορυφαίος τρομπονίστας του Athens Big Band. Είναι δάσκαλος τρομπονιού από το 2007 στο Καλλιτεχνικό Μουσικό Σχολείο Υ.Φακανά.

Photo: pinkmartini.com

Ο Αντώνης έχει σπουδάσει μεταξύ άλλων με τους Marc Nightingale, Jiggs Whigham, Wycliffe Gordon, Jonas Bylund, Ingemar Roos και Scott Hartman.

Έχει περιοδεύσει και ηχογραφήσει με πολλούς καλλιτέχνες, συγκροτήματα και ορχήστρες όπως: Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών, Ορχήστρα εγχόρδων Camerata, Ορχήστρα των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, Anthony Jackson, Horacio el Negro Hernandez, Dennis Chambers, Dave Weckl, συγκρότημα Γιώργου Φακανά, Mike Stern, Bob Franceschini, Tony Lakatos, Alex Foster, Jeff Tain Watts, Jeff Boudreaux, Mark Abrams, Jason Yard, Brett Garsed, Amik Querra, Jimmy Bosch, Rex Richardson, V Dimartino, Doretta Carter, Gloria Gaynor, Mikis Theodorakis, Dionisipo Annavo Βίσση, Ε. Αρβανιτάκη και πολλά άλλα… Ο Αντώνης μπήκε στους Pink Martini το 2013. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ