Δημήτρης Σκαρμούτσος: Σάντουιτς με καυτερά κεφτεδάκια για τους μερακλήδες 

Ένα πλούσιο σνακ 

ΥΛΙΚΑ

680 γρ. κιμά, μοσχάρι

1 μεγάλο αυγό

3/4 φλ. γάλα πλήρες

1 1/2 κ.σ. Red Pepper Sause, Tabasco

1 φλ. φρυγανιά, τριμμένη

1/4 φλ. φρέσκος μαϊντανός, κομμένος

1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, κομμένη

1 μέτριο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες

1 κ.γ. σπόρους μάραθου

3/4 κ.γ. χοντρό αλάτι

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

400 γρ. σάλτσα ντομάτας

2 μπαγκέτες τραγανές

2 μπάλες (267 γρ) μοτσαρέλα, σε φέτες

ρόκα baby, για γαρνίρισμα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το κιμά.

Σε ένα μικρό σκεύος χτυπάμε το αυγό και το γάλα και προσθέτουμε το μίγμα στον κιμά μαζί με την τριμμένη φρυγανιά, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μάραθο και το αλατοπίπερο.

Πλάθουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές (όχι πολύ, γιατί θα βγουν τα κεφτεδάκια πολύ σφιχτά).

Φτιάχνουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε 2 ταψιά, που έχουμε λαδώσει και στρώσει με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο και αφήνουμε για όλη τη νύχτα.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο, προσθέτουμε 10-15 κεφτεδάκια. Προσέχουμε να μην τα στριμώξουμε, γιατί δε θα ροδίσουν όπως πρέπει.

Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, γυρίζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 3-5 λεπτά.

Mεταφέρουμε σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κεφτεδάκια.

Αφού ροδίσουν όλα, επιστρέφουμε τα κεφτεδάκια μας στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε σάλτσα, ώστε να τα καλύπτει και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία και απλώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.

Κόβουμε τις μπαγκέτες σε ίσα σημεία και ανοίγουμε στο πλάι κάθε σάντουιτς. Βγάζουμε λίγη ψίχα.

Γεμίζουμε τα σάντουιτς με τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο ταψί. Απλώνουμε λίγη σάλτσα από πάνω και λίγο τυρί μοτσαρέλα.

Ψήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Σερβίρουμε ζεστά με λίγη ρόκα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ