Aπίθανο Story of the day: YouTube Village - Το ινδικό χωριό όπου σχεδόν όλοι είναι YouTubers (βίντεο)

Mια γιαγιά 85 ετών είναι η μεγάλύτερη σε ηλικία, που διαθέτει κανάλι. 

Το Tulsi, ένα μικρό χωριό στο κρατίδιο Chhattisgarh της Ινδίας, έχει γίνει γνωστό ως "YouTube Village" επειδή το ένα τρίτο του πληθυσμού του κάνει βίντεο για να ζήσει.

Το Youtube είναι πιο δημοφιλές από ποτέ, και δεν είναι περίεργο που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εργάζονται σκληρά προσπαθώντας να δημιουργήσουν καριέρα ως δημιουργοί βίντεο.

Αλλά πουθενά δεν υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση επίδοξων YouTubers από ό,τι στο Tulsi Village.

 

 

Πολλοί από αυτούς τους δημιουργούς ήταν αγρότες, αλλά αφού άκουσαν ότι κάποιοι συνάδελφοί τους είχαν διπλασιάσει, ακόμη και τριπλασιάσει το εισόδημά τους κάνοντας βίντεο στο YouTube, αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουν καριέρα.

Η ιστορία του χωριού ξεκίνησε με δύο φίλους, τον Gyanendra Shukla και τον Jai Verma, οι οποίοι άφησαν τις δουλειές τους ως μηχανικός δικτύου και δάσκαλος, αντίστοιχα, για να δημιουργήσουν διάφορα βίντεο και να τα ανεβάσουν στην διάσημη πλατφόρμα.

Σύντομα άρχισαν να κερδίζουν αρκετά χρήματα από το νέο τους εγχείρημα και η επιτυχία τους διαδόθηκε σε όλο το χωριό, εμπνέοντας και άλλους να ακολουθήσουν τα βήματά τους, αναφέρει το odditycentral.

 

 

"Εργαζόμουν στην SBI νωρίτερα, ως μηχανικός δικτύου. Το γραφείο μου διέθετε internet υψηλής ταχύτητας και συνήθιζα να βλέπω εκεί βίντεο στο YouTube", δήλωσε ο Shukla στο πρακτορείο ειδήσεων ANI. "Μου άρεσαν ήδη οι ταινίες. Το 2011-12, κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του YouTube. Εκείνη την εποχή, υπήρχαν πολύ λίγα κανάλια. Δεν ήμουν ικανοποιημένος με τη δουλειά μου. Έτσι άφησα τη δουλειά και ξεκίνησα με το YouTube". 

Περίπου το 40 τοις εκατό του πληθυσμού του χωριού ασχολείται πλέον με τη δημιουργία περιεχομένου βίντεο για πλατφόρμες όπως το YouTube, το TikTok ή το Instagram, με τον νεότερο να είναι 15 ετών και την μεγαλύτερη σε ηλικία γιαγιά 85 ετών.

Τα 40 περίπου μεγάλα κανάλια που εδρεύουν στο χωριό Tulsi κυμαίνονται από κωμωδία και μουσική μέχρι εκπαίδευση και DIY, με τα πιο δημοφιλή να αριθμούν πάνω από 100. 000 συνδρομητές μόνο στο YouTube.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ