Φθινοπωρινή εκδρομή σε Καστοριά - Πρέσπες: Παλιά αρχοντικά, η «Σπηλιά του Δράκου», το ακριτικό νησάκι μέσα στη λίμνη (φωτό)

Για την 28η Οκτωβρίου!

Φθινοπωρινές σταγόνες βροχής στα εναλλακτικά νερά των λιμνών της Καστοριάς και της Φλώρινας με τα Manessia Travel που έχουν να μας προτείνουν ένα πακέτο διακοπών για την 28η Οκτωβρίου.

Οι αναχωρήσεις είναι στις 27/10 και η τιμή ξεκινά από 311 ευρώ (4 ημέρες / 3 νύχτες).

Πληροφορίες πακέτου

4 μέρες με πούλμαν στην Καστοριά - Πρέσπες - Νυμφαίο -  Σπήλαιο Καστοριάς - Ντόλτσο.  Διαμονή στο πολυτελές LIMNEON RESORT & SPA 5 *με ημιδιατροφή.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα - Καλαμπάκα - Καστοριά

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 για την πανέμορφη πόλη της Καστοριάς, μέσω Καλαμπάκας. Καμινάδες που στέλνουν μηνύματα θαλπωρής και γλυκές μυρωδιές από τα πετρόχτιστα αρχοντικά μας καλωσορίζουν στην πόλη των γουναράδων, την Καστοριά.

Τακτοποίηση στο πολυτελέστατο και αγαπημένο ξενοδοχείο LIMNEON RESORT & SPA 5* Deluxe στην Καστοριά. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

2η ΜΕΡΑ

Ενυδρείο - Σπήλαιο Καστοριάς “Σπηλιά του Δράκου” - Λαογραφικό Μουσείο (Αρχοντικό Αϊβάζη) - Πόλη (Ντολτσό)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για το υπέροχο Ενυδρείο, το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων σε ένα διώροφο κτίριο 450 τετραγωνικών μέτρων, που υπόσχεται να χαρίσει μοναδικές στιγμές στους φυσιολάτρες και το εγκαινίασε ο ίδιο ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Επόμενη μας στάση το Σπήλαιο Καστοριάς ή “Σπηλιά του Δράκου”, με τον μύθο που το συνοδεύει.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το εκπληκτικής ιστορικής και πολιτιστικής ομορφιάς Λαογραφικό Μουσείο της Καστοριάς που βρίσκεται στο παραδοσιακό επιβλητικό κτήριο Αϊβάζη, κοντά στην πλατεία Ντολτσό. Αργότερα θα δούμε την Παναγία τη Μαυριώτισσα και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για περίπατο στον παραλίμνιο δρόμο της πόλης.

Βόλτα στο Ντολτσό, στην παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

3η ΜΕΡΑ

Πρέσπες - Άγιος Γερμανός - Ψαράδες - Άγιος Αχίλλειος

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για μια μοναδική επίσκεψη στα φυσικά σύνορα της χώρας, τη Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, τον Αγ. Γερμανό, κεφαλοχώρι της περιοχής με τα περίφημα φασόλια Πρεσπών και τον οικισμό Ψαράδες, με αξιόλογα αρχιτεκτονικά δείγματα της περιοχής.

Ο Εθνικός Δρυμός των Πρεσπών – ο μεγαλύτερος της χώρας μας - με μοναδική και σπάνια πανίδα και χλωρίδα, είναι ακόμα ένα από τα πολλά πράγματα που έχει κανείς να θαυμάσει ενώ θα επισκεφθούμε και τον Άγιο Αχίλλειο, το ακριτικό νησάκι μέσα στη λίμνη της Μικρής Πρέσπας, όπου δεσπόζει το μνημείο – σύμβολο των Πρεσπών, η Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

4η ΜΕΡΑ

Νυμφαίο - Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα και αναχωρούμε για τις πλαγιές του όρους Βίτσι. Θα επισκεφθούμε τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό και ιστορικό τόπο του Νυμφαίου (καιρού επιτρέποντος), για το οποίο λένε ότι είναι το ομορφότερο χωριό της Ελλάδας και ένα από τα 10 ωραιότερα της Ευρώπης. Στη συνέχεια πορεία επιστροφής για την Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.

Μπορείτε να δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για την εκδρομή

*Φωτογραφίες via manessiatravel.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ