Η Stella McCartney δημιουργεί την πιο sustainable μόδα - Τα «πράσινα» ρούχα της ταλαντούχας κόρης των Beatles (φωτό & βίντεο)

Η πιο βιώσιμη συλλογή της μέχρι σήμερα

Η «ιέρεια της sustainable μόδας Stella McCartney παρουσίασε τις προτάσεις της για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023, από το Centre Pompidou του Παρισιού.

Η ταλαντούχα Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας και κόρη του «Σκαθαριού» Paul McCartney γέμισε την πασαρέλα για ακόμα μια φορά με «πράσινα» ρούχα. Άλλωστε η designer τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την βιώσιμη μόδα και επικεντρώνεται σε εναλλακτικά υλικά. 

Η ίδια στα παρασκήνια μετά το show δήλωσε μεταξύ άλλων σύμφωνα με την Vogue: «Σωστά, επιστροφή στη δουλειά: Η πρώτη μου εμφάνιση σε εξωτερικό χώρο. Ήξερα ότι δεν θα βρέχει. Ήμουν νευρική για τον ήχο, αλλά ακουγόταν υπέροχο, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Είναι η πρώτη φορά που ο πατέρας μου και ο Monsieur Arnault συναντήθηκαν. Έχει μπλέξει τώρα. Η συμφωνία έχει οριστεί. Αυτοί είναι οι άντρες της ζωής μου, και ο σύζυγός μου (σ.σ. Alasdhair Willis ήταν επίσης εκεί».


Σημειώνεται ότι ο Bernard Arnault -  Γάλλος επιχειρηματίας, επενδυτής και συλλέκτης έργων -  είναι ο συνιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο, στην οποία ανήκουν πασίγνωστα brands όπως: Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi, Givenchy, Marc Jacobs αλλά και εκείνο της Stella McCartney.

Όσο για την νέα της κολεξιόν η σχεδιάστρια μόδας συμπλήρωσε ότι: «Είναι τριπλής κατεύθυνσης. Είναι 87% βιώσιμη - η πιο βιώσιμη συλλογή μου μέχρι σήμερα».

Όπως σημειώνει το brand «συνδυάζει το νοσταλγικό με το εμβληματικό», ενώ η χρωματική παλέτα που επιλέχθηκε ήταν ένας «φόρος τιμής στην πρόσοψη του γαλλικού πολιτιστικού κόμβου».

Μίναμαλ και αισθησιακή η νέα κολεξιόν δίνει έμφαση στη σιλουέτα ενώ χρησιμοποιήθηκαν vegan υλικά για τη δημιουργία κομματιών όπως τζιν σορτσάκια, παντελόνια και τζάκετς, κάτι που αποτελεί μια εναλλακτική στη χρήση δέρμα ζώων.

Παράλληλα η designer συνδύασε την μόδα με την τέχνη, γιορτάζοντας το έργο του θρυλικού Ιάπωνα καλλιτέχνη Yoshitomo Nara.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ